CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 03., szombat 19:05


Stuttgarti Ének-Zene-Táncsoport a Fő téren - Kitüntetés a városi tisztifőorvosnak - Előadás a stresszről - Gyűjtést kezdeményezett a soproni Lions Club - Véleménykérés az önkormányzat munkájáról

Hírek, események

A Stuttgarti Ének-Zene-Táncsoport mutatkozik be Sopronban. A németországi vendégek hétfőn, augusztus 5-én 16 órakor a Fő téri színpadon német, jiddis darabokat mutatnak be.

Kitüntetés a városi tisztifőorvosnak Batthyány Strattmann László-díjjal tüntették ki Dr. Amberger Erzsébet főorvos asszonyt, akinek ezáltal több évtizedes eredményes munkáját ismerte el a szakma. Dr. Amberger Erzsébet 1982 óta felelős Sopronban és környékén a népegészségügyért.

A stressz okairól, jeleiről és kezeléséről tart előadást Bednárik Edit stresszkonzultáns augusztus 6-án, 18 órai kezdettel a fertőrákosi Yachtklubban.

Nemzetközi Kelet-Nyugat Ifjúsági Tábor Július 26.- augusztus 12. között Magyarországon először Győr-Moson-Sopron megye, azon belül is Fertőd ad helyet a Nemzetközi Kelet-Nyugat Ifjúsági Tábornak, mely az 1987. óta rendszeresen megrendezett táborok között a 15.
A Porpáczy Aladár Középiskola Kollégiumábn 10 nemzet 17-23 év közötti fiatalja, összesen kilenvcenhárman tevékenykednek zenei, tánc- és színházi műhelymunkában. Az együttlét ezáltal is hozzájárul a különböző kultúrák, nyelvek és vallások közti különbségek leküzdéséhez, azok áthidalásához és a közös vonások felfedezéséhez. Ehhez nyújt szép hátteret Fertőd és környéke, mely történelmi emlékeivel, természeti kincseivel méltó helyszínt biztosít a közös munkának.

Gyűjtést kezdeményezett a soproni Lions Club Déván, a Böjte Csaba ferences szerzetes istápolása alatt nevelkedő háromszáz árva gyermek megsegítésére kezdeményezett gyűjtést a soproni Lions Club. Az akcióhoz csatlakozott a Soproni Katolikus Konvent is. A hívek a templomokban meghirdetett célra eddig köze háromszázezer forintot adományoztak. Adakozni a konvent Szent Mihály Alapítványán keresztül is lehetséges, feltüntetve a szándékot. A gyűjtést augusztus végéig folytatják. A befolyó összeget Böjte Csaba dévai szerzetes szeptemberben esedékes soproni látogatásakor adják át. (Kisalföld) A cyberpress.sopron.hu Lions Club dévai gyermekeknek nyújtott segítségről szóló cikke: Dévai gyerekek a Hűség Városában .

Véleménykérés Sopron gazdaságpolitikájáról Az elmúlt négy év helyi történéseivel kapcsolatosan kérdezi meg a vállalkozók és az adófizető választók véleményét a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron és Vidéke Ipartestülete és a Soproni Borvidéki Hegyközségi Tanács. 1998-ban "Igények és elvárások az 1998. évi önkormányzati választásokon Sopronban megválasztásra kerülő új képviselőtestület gazdaságpolitikájával" címmel, 12 pontos állasfoglalásban megfogalmazott igények teljesítésével, megvalósításaival kapcsolatban várják a soproniak véleményét és értékelését. A "Véleménykérés-Igényfelmérés című kérdőívet kérdőívet a cyberpress kamarai rovatában közzétettük.