CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. augusztus 05., hétfő 16:13


Dévára indultak

Dévára indultak

    A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum tanárnője, Dorosmai Erzsébet kezdeményezésére, két tanárból és öt diákból álló csoport utazott ma Dévára.
    A Böjte Csaba ferences rendi atya által létrehozott gyerekotthonban egy hétig játszóházat és kézműves fogalalkozást tartanak majd.

    Dorosmai Erzsébet –  közismert soproni rajztanár-festőművész – már több hónapja szervezi az utat, gyűjti az adományokat és a játszóházhoz szükséges kellékeket. Társa, Böröcz Mária tanár népdalokat és táncot is tanít majd a dévai árváknak.
    Sokan támogatták a soproni tanárok önkéntes akcióját, így ruhaneműt, játékokat, tisztálkodási szereket és eszközöket is visznek Dévára a soproniak. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum mikrobuszát is felajánlotta az útra, az úti- és szállásköltséget az öregdiákok adományaiból és saját forrásból fedezik a dévai árvákon segíteni szándékozó soproni tanárok és diákok.
    Egyébként Sopronban a Lions Club is kezdeményezett a dévai árvák számára gyűjtést. A soproni Lions Club hosszú távú megállapodást kötött a dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal, amely értelmében minden évben három gyermek teljes ellátásának fedezése mellett iskolaszerekkel is támogatja az iskolát.
    A két soproni tanárnő segítségnyújtása független a Lions Club kezdeményezésétől, ám ugyanaz a jó szándék és segítőkészség vezérli, mint a világhírű szervezetét.

B.T.É

Kapcsolódó cikk: Azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek...