CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 16., hétfő 09:02


Sopron Műemlékváros CD - XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozó - Adomány a szanatóriumnak - Rongálók felderítésére nyomoztak - Hűség-emlékmű avatás Fertőbozon - Ünnepélyes gázlánggyújtás

Hírek, események

Sopron Műemlékváros CD - Sopron Város nevében dr. Payer Erzsébet alpolgármester vette át az Internet Sopron Egyesülettől, Sopron szabad királyi várossá nyilvánítása alkalmából kiadott CD-t. A rangos helytörténeti munkát dr. Winkler Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a hatalmas munka szaklektora mutatta be az érdeklődőknek. Dr. Drávai István alkotásának nyilvános bemutatójáról szóló beszámolót is hamarosan olvashatják  oldalainkon.
Kapcsolódó cikk: Sopron műemlékváros: a város építészeti értékeinek tudományos-művészeti feldolgozása

XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozó. Szeptember 13 és 15 között a Brennbergi ifjúsági Táborban rendezték meg a XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozót. A több mint ezer résztvevő gazdag programon vehetett részt: megkoszorúzták a Páneurópai Piknik színhelyén rádióamatőrök által ültetett fákat, A Civitas Fidelissima aktivitási verseny eredményhirdetésére, kerekasztalbeszélgetésre, fórumra, csoportos beszélgetésekre is sor került. Vasárnap Ciklámen-túrát szerveztek a résztvevőknek a soproniak.
A talákozóról olvasóink a közeljövőben részletes beszámolót is találnak majd oldalainkon.

Adomány a szanatóriumnak A gyógyítás feltételeinek javítására csaknem egymillió forint értékben adományozott terhelési vizsgálatokra alkalmas műszert a budapesti Adra-Vitium Esélyegyenlőség Alapítvány a Soproni állami Szanatórium gyermekkardiológiai osztálya számára.

Rongálók felderítésére nyomoztak Az MSZP múl héten tartott sajtótájékoztatóján az is szóba került, hogy szeptember 12-én ismeretlen tettesek betörték a párt Magyar utcai székházának két ablakát. A mintegy ötvenezer forintos kárt okozó rongálók ellen nyomozást indított a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya.

Hűség-emlékművet avattak Fertőbozon. Ágfalva után a hétvégén Fertőbozon is felavatták az 1921-es népszavazás 80. évfordulójának emléket állító emlékművet, amelyet a tavalyi évfordulón az Orbán-kormány rendeletben adományozott a népszavazásban résztvett településeknek. A fertőbozi emlékművet a falu lakói által közösen kialakított térre helyezték el. Friderics Ciprián szobrászművész alkotásán a népszavazásban résztvett települések címerei láthatók.

Ünnepélyes gázlánggyújtás Csér, Csáfordjánosfa és Répceszemere községekben kiépült a gázelosztó hálózat, ezzel Győr-Moson-Sopron megyében teljeskörű lett a települések gázellátása. A megyében utolsó ünnepélyes gázlángyújtásra szeptember  18-án, szerdán Répceszemerén kerül majd sor.