CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 01., kedd 01:32


Interneten a Soproni Ász-Szobor Benedek Eleknek-Winkler Oszkár-díj-Megyei jogú városok a környezetvédelemről-A Korunk Sopronban-A Polgárőr Egyesület-Sopron az Ezredfordulón-Csurka István Sopronban

Hírek, események

Interneten a Soproni Ász Ezentúl már interneten is olvasható a Soproni Ász! Szeptember 26-át követően hetenként, csütörtökön jelenik meg a Hűség Városához kötődők fóruma, amelyet ajánlunk olvasóin figyelmébe.Az internetes változat kiadójaként az Internet-Sopron Egyesület sok sikert kíván az új soproni hetilapnak. Kapcsolódó cikkek: Megjelent a Soproni Ász,
Soproni Ász - a kiszámítható lapjárás
 
Szobor Benedek Eleknek  A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Benedek Pedagógiai Főiskola Kara régi vágya teljesül október 2-án, amikor a főiskola bejáratánál ünnepélyes keretek között leplezik le a névadó, Benedek Elek szobrát. A szobor készítője a közismert soproni szobrászművész: Soltra E. Tamás. A szobor elkészítését a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Benedek Pedagógiai Főiskola Kara és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma finanszírozta.A szoboravató-ünnepségen, amely 10.30 órajkor kezdődik, a minisztérium képviselői mellett  jelen lesznek Benedek Elek leszármazottai, erdélyi származású és magyarországi irodalomtudósok.

Winkler Oszkár-díj  Supka-Kovács Tamás soproni építésznek ítélte a Soproni Városszépítő Egyesület a  a soproni polgári villaépítés hagyományainak ápolása és megújítása terén kiemelkedőt alkotóknak szánt Winkler Oszkár-díjat.
A Kertekalja utcában található az a ház,  – tulajdonosa pedig Katona Imre – amelynek tervezéséért Supka-Kovács Tamás szombat délután vette át a Winkler Oszkár-díjat kapott.

Megyei Jogú Városok a környezetvédelemről Megyei Jogú Városok Szövetségének Környezetvédelmi Bizottsági Ülésének kerül sor Sopronban. A rendezvényt a volt Vármegyeháza dísztermében Dr. Gimesi Szabolcs részvételével ma tartják.

A Korunk Sopronban A kolozsvári Korunk szerkesztőségének tagjait látta vendégül a Soproni Erdélyi Kör. Kántor Lajos főszerkesztő, Kántor Erzsébet szerkesztő és Kovács Kis Gyöngy a XXI. század erdélyi stratégiáról, és az erdélyi magyarság aktuális sorskérdéseiről tartott előadást. Kántor Lajos hangsúlyozta egy átfogó nemzeti stratégia kidolgozásának szükségességét, amely, mint véleményét kifejtette a mai napig hiányzik.

A Soproni Polgárőr Egyesület is csatlakozott ahhoz az országos bűnmegelőzési és közlekedési akcióhoz, amelynek céljai között szerepelnek a közlekedési és közbiztonsági ellenőrzések, a Sopronban és környékén található tavak, üdülőövezetek fokozott védelme, a gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények megakadályozása.

Sopron az Ezredfordulón címmel reprezentatív kiadvány jelentetett meg a Juhász Kft. meg Sopron szabad királyi várossá nyílvánításának 725. évfordulója tiszteletére, amelynek ünnepélyes bemutatója október 2-án, 15.30-kor a Rosengarten étteremben lesz.

Csurka István a MIÉP elnöke a helyi szervezet meghívására választási nagygyűlést tart Sopronban, a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium aulájában. A rendezvény szerdán, október 2-án 18 órakor kezdődik.