CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 28., csütörtök 22:24


Nyílt Nap a Porpáczyban Fertõdön - Lesz karácsonyi vásár - Nyílt nap a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában - Visszaérkezett az Európa Levél - Új galéria és mûvészkellékeket árusító bolt

Hírek, események

Nyílt Nap a Porpáczyban Fertõdön A fertõdi Porpáczy Aladár Kertészeti Magyar-Osztrák Vállalkozási Ügyintézõ Középiskola és Szaktanácsadó Központ nyílt napot rendez november 29-én. A program az Esterházy-kastély különtermében kezdõdik, ahol Wellner Andrea igazgató és Szabó Miklós megyei közgyûlési alelnök köszöntõjét a kertész- és növényvédelmi, valamint a környezetvédelmi technikusképzésrõl tájékoztatás követi. A résztvevõk a felsõfokú akkreditált oktatás fertõdi helyzetérõl is tájékozódhatnak, óralátogatáson és információs stand megtekintésén is részt vesznek majd.

Karácsonyi vásár várja a soproniakat december 13-24 között a Sportcentrum mellett. Hagyományteremtõ szándékkal, élõképpel, mûvészeti csoportok és iskolások közremûködésével, jellegzetes soproni ételek és italok kínálásával egybekötötten kerül sor majd a karácsonyi vásárra, amelynek idején egy ezer négyzetméteres, fûthetõ sátor várja a vásárlókat.

Nyílt nap a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában December 2-án nyílt napot rendez a Soproni Rendészeti Szakközépiskola, amelyre elsõsorban a rendõr és határrendész pálya iránt érdeklõdõket várják. A nyílt nap résztvevõi felvilágosítást kapnak a iskolában folyó oktatásról, a felvételi követelményekrõl, megismerkedhetnek az iskola mindennapjaival, valamint a rendõrség és a határõrség technikai eszközeivel.

Visszaérkezett Sopronba az Európa Levél.  Kedden a késõ esti órákban visszaérkezett Sopronba Strasbourgból az Európa Levél, amely egyelõre a postaüzemek telephelyére került. Szerda reggel a Strasbourgot megjárt küldeményt – míg nem rendezõdik végleg a sorsa – a soproni egyetem egyik raktárában helyezték el.
Kapcsolódó cikkek: Elindult az Európa Levél Strasbourgba
                                Pat Cox elnök hétfõn Strassbourgban levelet kap
                                Sikerült!! Feladásra vár az Európa-Levél -képriport
 

Új galéria és egyben mûvészkellékeket árusító bolt nyílik az Újteleki utcában. November 30-án, szombaton, 16 órakor Jálics Gyula budapesti képzõmûvész Tisztelet Sopronnak! címû kiállításával nyílik meg az Artéria Galéria a Pum házban (Újteleki u. 52.) A kiállítást megnyitja Szekeres Kriszta mûsorvezetõ, szerkesztõ.