CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. január 16., csütörtök 23:56


Beszélgetõs téli esték vendége Hirschler Rezsõ- Endrédy Vendelre emlékeznek- Magyar Kultúra Napja: rendezvények január 21-én és 22-én- A Magyar Hidrológiai Társaság soproni szervezete rendezvénye

Hírek, események

A Beszélgetés téli esték rendezvénysorozat keretében Füzi Edit kulturális menedzser vendége a Hungária Serházban ezúttal Hirschler Rezsõ, a köismert és köztiszteletnek örvendõ soproni vállalkozó volt. A kellemes hangulatú, a soproni gyökerekrõl és a jelenrõl egyaránt szóló beszélgetésrõl hamarosan bõvebb beszámolóval is jelentkezünk. A fotón Hirschler Rezsõ és Füzi Edit Kapcsolódó cikk a cyberpress oldalairól: “Soproni vagyok, itt születtem, itt vagyok…”

Endrédy Vendel matematikatudósra emlékeznek, pénetken, január 17-én a fertõendrédi Endrédy Vendel Általános Iskolában. Reggel 8 órakor az iskola névadójának emléktábáját koszorúzzák meg az iskola tanulói és tanárai, majd játékos matematika- és fizika feladatversenyre kerül sor. Este 6 órakor a fertõendrédi templomban a dopronhorpácsi Szentirmay Elemér Vegyes Kar ad hangversenyt.

Magyar Kultúra Napja Január 21-én, kedden 18 órakor a Magyar Kultúra Napja elõestéjén a Széchenyi István Városi Könyvtár rendezésében ünnepségre kerül sor. Köszöntõt mond Kalmár István alpolgármester, közremûködnek: Fodor Gábor (fuvola), Hanzséros Ágnes, Kóczán Bálint, Kovács Kriszta (gitár) , Kövesi György.

Január 22-én, szerdán, 18 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete és a Soproni Kálvin Kör rendezésében a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ Liszt termében ünnepi estre kerül sor, amelyen elhangzik Nagy Gáspár Kossuth-díjas költõ "Nyújts feléje védõ kart...” (Az írástudók felelõssége a XXI. században) címû elõadása. A költõt Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerzõ, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgára köszönti. Közremûködik a Fidelissima Vegyeskar, Arany János vezetésével. A helyszínen Nagy Gáspár-kötetek vásárolhatók, és az ünnepi est végén a szerzõ dedikálja mûveit.

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete elõadóülést rendez 2003. január 21-én, kedden, 14.00 órakor. Elhangzik A soproni vízellátó rendszer sánc-hegyi övezetének kialakítása. Elõadó: Szabó Ádám Sopron és Környéke Víz- és Csatornamû Rt. Felkért hozzászóló: Kárász Tibor Sopron és Környéke Víz- és Csatornamû Rt. Az elõadás helyszíne: a soproni MTESZ Székház I. emeleti elõadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.)