CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 06., péntek 09:29


Soproni csillagászok programja- Wolfgang Amedeus Mozart: Requiem- X. Szentmiklósi Napok- I. IPA Családi Nap- VII. Országos Vízi Közmű Konferencia- 'Drog nélkül, szabadon'

Hírek, események

Soproni csillagászok programja 2003. június 7-én, szombaton, 19:00 órakor a Britannia Cafe & Pub, II.Rákóczi F. u. 35. szám alatt a Stella Sopron Csillagászati Egyesület Soproni Csoportja megbeszélést és távcsöves bemutatót tart.

Wolfgang Amedeus Mozart: Requiem 2003. június 8-án, vasárnap, 19.00 órakor kerül sor a soproni Szent Mihály templomban Wolfgang Amedeus Mozart: Requiem-jének előadására. Előadja: Zádori Márta (szoprán), Megyesi-Schwarz Lúcia (alt), Mukk József (tenos), Jekl László (basszus), az Ifjú zenebarátok Központi Kórusa (karigazgató Ugrin Gábor), és az Erdődy kamarazenekar. Vezényel Kaposi Gergely.

X. Szentmiklósi Napok A pünkösdi ünepek alatt rendezik meg, immár tizedszer a Szentmiklósi Napokat. A négy napon át tartó rendezvénysorozat keretében az Esterházy-család segítségével 100 éve épült iskolaépületben kiállítás, amatőr alkotók bemutatkozása, Szent Imre szobrának avatása várja az érdeklődőket. A program során péntek és szombat este koncertek, szombatos sportversenyek, játszóház és sörsátor várja a Fertőszentmiklósra látogatókat.

I. IPA Családi Nap IPA-nap A nemzetközi rendőrszervezet (IPA) Győr-Moson-Sopron megyei szervezete rendezi meg Ágfalván, 2003. június 7-én az I. IPA Családi Napot. A rendezvény helyszíne az Ágfalvi Lovasklub, ahol 10 órakor kezdődik a szabadtéri programokat kínáló esemény. Kutyás-, lovasbemutató, lövészverseny, futball, játszóház, lovaglás, íjászbemutató, lovaskocsi várja az érdeklődőket.

VII. Országos Vízi Közmű Konferencia A Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége és a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Részvénytársaság közös szervezésében 2003. június 12-13-án a Soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban kerül megrendezésre a VII. Országos Vízi Közmű Konferencia.
A konferencia 450-nél több vendéget fogad. Öt szekcióban 90 előadás hangzik el a vízi közművek üzemeltetési, fejlesztési kérdéseiről, a vízművek gazdasági, ügyfélszolgálati, PR és kommunikációs feladatainak megvalósításairól. A plenáris üléseken a vízi közmű szolgáltatás európai uniós csatlakozási feladatairól tartanak előadásokat magas rangú minisztériumi tisztviselők.
A konferencián adják át a szakma éves kitüntetéseit.
A konferenciát személyes jelenlétével megtiszteli és köszönti dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
A konferencia részletes programja megtalálható a Programajánlóban.
Kapcsolódó cikkek:
2001-es Víziközmű Konferencia
 VI. Országos Víziközmű Konferencia Debrecenben
V. Országos Víziközmű Konferencia Jubileumi Főmérnöki Értekezlet :
 

"Drog nélkül, szabadon" címmel hirdet irodalmi és képzőművészeti pályázatot a Soproni Polgárőr Egyesület, a Kerek Erdei Sport- és Szabadidő Egyesület és a Módszertani Gyermekjóléti Szolgálat.
Pályázni lehet verssel vagy rövid prózai művel, illetve saját készítésű, önálló képzőművészeti alkotással, vagy bármilyen, a témát szemléletesen bemutató kreatív
alkotással. A pályázat feltételei: a pályaműveknek a címhez kapcsolódó témát kell feldolgozniuk, különös tekintettel a drog okozta ártalmak szemléltetésére, illetve az
újrakezdés lehetőségére. A pályázati munkákat szakemberekből álló zsűri bírálja el, a legjobb alkotások értékes tárgyjutalomban és különdíjakban részesülnek, a
pályázó alkotások pedig bemutatási lehetőséget kapnak a "Szabadon - drogmentes napok" keretében látható kiállításon.
Leadási határidő: 2003. június 15.
Cím: Módszertani Gyermekjóléti Szolgálat, Sopron, Vasvári P. u. 2. (Educatio Press)