CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 09., hétfő 23:27


Gyermekotthon: Lakóépületet avatnak-Gyermekrajz kiállítás- Ünnepi Könyvhét: Hárs József könyvének bemutatója- Hagyományõrzõ Pünkösdölés Bánfalván- Pünkösd a Kócsagvárban-Születésnapi orgonahangverseny

Hírek, események

Új lakóépületet avatnak a gyermekotthonban Új lakóépület átadására kerül sor június 10-én a Tómalom utcai, Fogyatékos Gyermekek Otthonában. A lakóépületet Firtl Mátyás, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Közgyûlés Általános alelnöke avatja fel, amelyet Dr. Baikó Erzsébet igazgató vesz át. A lakóépületet és lakóit Horváth Imre városplébános áldja meg. A köszöntõk után az intézmény lakói mûsorral is megünneplik a nevezetes eseményt.

Habakuk Bábszínház VII. Gyermekrajz kiállítása 2003. június 10-én, kedden, 9:30 órakor nyílik meg a Gyermek és Ifjúsági Központban  (9400 Sopron, Ady Endre u. 10.)  a Habakuk Bábszínház VII. Gyermekrajz kiállítása

Ünnepi Könyvhét  2003. június 10-én, kedden, 18:00 órakor az idei Ünnepi Könyvhét rendezvényeként,  a Sopron rejtett értékei, szépségei közelmúltban megjelent könyvrõl Hárs Józseffel, a szerzõvel Sass László tanár, a Várhely fõszerkesztõje beszélget a Széchenyi István Városi Könyvtárban.
Kapcsolódó cikk: Sopronban Jókai Anna részvételével már elkezdõdött az Ünnepi Könyvhét

Hagyományõrzõ Pünkösdölést tartottak Bánfalván. A Bánfalváért Baráti Kör Egyesület szervezésében a bánfalvi Templomos Napok eseménysorozat részeként, Pünkösdhétfõn 15 órától gyülekeztek a Hajnal téren felállított színpadnál, a bánfalviak és vendégeik, akik vidám, zenés szórakoztató mûsorral, valamint az Auto-Motor Veterán Club tagjainak bemutatkozásával ünnepeltek. Mûvészeti csoportok, táncosok, zenészek léptek fel. Vendégek voltak a Szent Borbála Kórus, a Brennbergi Óvoda , a Lajta Néptáncegyüttes. A több mint százötven résztvevõ a továbbiakban megtapsolhatta a 
bánfalvi óvodások produkcióját, a Bánfalvi Kórus, valamint a Blueberry Band muzsikáját, és Fenyõ téri iskolások elõadását.

Pünkösd a Kócsagvárban Hagyományos szabadtéri pünkösdi istentiszteletet tartottak a soproni reformátusok a sarródi Kócsagvárban. A pünkösd másodnapján tartott istentiszteleti alkalom a Fertõ menti települések szórványban élõ reformátusainak találkozása is egyben, amelyet auz idei alkalommal a Fertõ-Hanság Nemzeti Park nevezetességeinek megtekintése követett. A soproni és Sopron környéki reformátusokhoz idei istentiszteletükön a Kecskeméti Református Kollégium tanulói is csatlakoztak, akikkel együtt több mint száznegynegyvenen vettek részt az ünnepi istentiszteleten. A gyermekeket és felnõtteket az idén szabadtéri bibliai és ügyességi vetélkedõ is várta a sarródi Kócsag-várban.

Születésnapi orgonahangverseny Ünnepi orgonahangverseny vezette be Csák Máté építész 65. születésnapján rendezett életmûkiállításának hétvégi megnyitóját. Az evangélikus templomban Somogyi-Tóth Dániel orgonamûvész nagy sikerû hangversenyén Boelmann: Suite Gothique, Bach: G-dúr preludium és fúga, Clerambault: Dialoque, Liszt: B-A-C-H preludium és fúga, Bach: Kommst Du, Jesu, vom Himmel herunter – korálelõjáték, Bach: C-dúr toccata, adagio és fúga darabokat játszotta.
A Sopron, Templom u. 19-beli Hajnóczy-házban Csák Máté építész 65. születésnapja alkalmából az alkotó munkásságát bemutató jubileumi kiállítás szombaton nyílt meg, amelyrõl a KultúrVáros rovatunkban bõvebben is olvashatnak. Kapcsolódó cikk: Meglepetés az elfogultaknak.