CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. jĂşnius 10., kedd 23:56


A Fidesz-MPSZ és a Polgári Összefogás bízik az összefogásból való példamutatásban

Június 20.: Kit hívnak meg a Hűség-kút avatására?

A Fidesz-MPSZ és a Polgári Összefogás bízik az összefogásból való példamutatásban

- Az 1921-es soproni népszavazás eszméjéhez, Sopron történelmi múltjához, hűségéhez, a soproniakat mindig is jellemző együttgondolkodáshoz való méltó gesztus lenne az, hogy ha a jelenlegi soproni szocialista-szabaddemokrata városvezetés a népszavazás emlékének állító Hűség-kút avatására, meghívná Orbán Viktort, a Hűség-kutat Sopronnak adományozó kormány miniszterelnökét, valamint Dr. Szájer Józsefet, Sopron és környéke választott országgyűlési képviselőjét. - hangzott el Sopronban Ivanics Ferenc, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Soproni Szervezetének elnöke és Abdai Géza, a Polgári Összefogás frakcióvezetője által egy, a Hűség-kúthoz közeli kávézóban tartott sajtótájékoztatón.

Abdai Géza frakcióvezető és Ivanics Ferenc elnök a háttérben a Hűség-kúttal


 

    Elhangzott: Ismeretes, a soproni Várkerületen felállított, a Civitas Fidelissima hűségére emlékeztető díszkutat, a népszavazás 80. évfordulóján, 2001. december 14-én, az Orbán-kormány kormány kormányrendeletben adományozta a városnak, azzal együtt, hogy december 14-ét a Hűség Napjává tette, valamint, hogy a népszavazásban résztvett települések számára méltó emlék állításáról gondoskodott.

    Ezért is hangoztatta eddig is a Polgári Összefogás soproni frakciója azt a véleményét, mely szerint a június 20-án ünnepélyesen is átadásra kerülő Hűség-kút avatására Orbán Viktort kellene felkérni, amely kérdésben – amint azt a sajtótájékoztatót tartó politikusok elmondták – előzetesen a soproni városvezetés is konszenzus-készségéről adott számot.

    Ivanics Ferenc hangsúlyozta, a Hűség-kút által is jelképezett összefogás jegyében Orbán Viktorral együtt a jelenlegi miniszterelnököt is szívesen látták volna, ám úgy tudják, hogy Medgyessy Péter nem fogadta el a meghívást.

A     pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy akkor, amikor a baloldal a jelenlegi ellenzéket folyamatosan az árokásás igaztalan vádjával illeti, igazán szép, és az összefogást, a mindig is példaszerű soproni politikai kultúrát jellemző gesztus lehetne, hogy ha a baloldali politikusok mellett, azok a jobboldaliak is helyet kapnának, illetve megszólalhatnának azok is, akiknek a Sopron-tisztelete, a soproniak hűség-tisztelete a Hűség-kút adományozásának gesztusához vezetett.

Példát lehetne, példát kellene mutatni az összefogásból, a közös igazán értékes ügyeink tiszteletéből történő napi politikán való felülemelkedésből - hangsúlyozták a sajtótájékoztatót tartók, akik a soproni választói nevében is változatlanul bíznak a soproni városvezetés bölcsességében, és reménykednek a június 20-i közös ünneplés lehetőségében.

T.É.

Kapcsolódó cikkek:
A Polgári Összefogás Orbán Viktort szeretné meghívni a Hűség-kút avatására Sopronba

Június 20-án avatják a Hűségkutat

Hűségkút