CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A városra mindig is jellemző együttgondolkodást és együttműködést vár a polgári oldal

A Polgári Összefogás Orbán Viktort szeretné meghívni a Hűség-kút avatására Sopronba

- A soproni polgári Összefogás Frakciója azzal a kéréssel fordul a soproni városvezetéshez, hogy a június 20-án átadásra kerülő Hűség-kút avatására Sopron városa Orbán Viktort, a polgári kormány miniszterelnökét hívja meg és kérje fel - hangzott el a Polgári Összefogás frakciója mai soproni sajtótájékoztatóján Sopronban.

    Dr. Molnár Ágnes önkormányzati képviselő, és Abdai Géza, önkormányzati képviselő, a Polgári Összefogás frakcióvezetője a soproni Fidesz-székházban tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a soproni népszavazás 80. évfordulójára, 2001. december 14-én, Sopronban, kihelyezett kormányülésen hirdették ki a 244/2001-es, a Hűség Napjáról szóló kormányrendeletet, amellyel a kormány "az 1921. évi. soproni népszavazás emlékéren a nemzethez és a hazához való hűségről tanúságot tevő polgárok előtt fejet hajtva, december 14-ét a Hűség Napjává nyilvánítja és egyúttal felhívja az állami szerveket, az önkormányzatokat, az iskolákat, a civil szervezeteket arra, hogy ezentúl országszerte méltó módon emlékezzenek meg a Hűség Napjáról, Sopron népének méltó helytállásáról. ".
    A Hűség napjáról szóló kormányrendeletben a magyar kormány ugyanakkor a Hűség Napja tiszteletére a leghűségesebb városnak szökőkutat adományozott, a népszavazáson részt vett községekben pedig méltó emlék állításáról gondoskodott.
    A népszavazásban résztvett településeken felállításra kerültek a Hűség-emlékművek.
    A soproni Hűség-kút alapkövét 2002. március 15-én Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője tette le.
    A sajtótájékoztatón a soproni Várkerületen megépítésre kerülő Hűség-kút kialakításával kapcsolatosan elhangzott : a soproni Városszépítő Egyesület szakmai javaslatát is figyelembe véve, Soltra E. Tamás szobrászművész háromfigurás szobor-együttese díszíti majd a Hűség kutat. A két férfi és egy női alak, valamint a Hűség-kút talapzatán elhelyezett három évszám Sopron történelmének három jelentős eseményét idézi. A térplasztikai alkotás középpontjában egy oszlop emelkedik az ég felé, amelyen az országalma pihen díszes párnán.
    Dr. Molnár Ágnes képviselő kijelentette: a Polgári Összefogás, valamint Sopron összes polgári értékrendet valló lakója nevében reméli, hogy Sopron történelmi jelentőségű eseményének, az 1921-es népszavazásnak emléket állító művészeti alkotás avatása kapcsán az eseményhez, valamint a polgári-kormány gesztusához méltóan, a várost mindig is jellemző együttgondolkodás és együttműködés jegyében, a városvezetés bölcs és megfontolt döntést hoz.
 
    A sajtótájékoztatón Abdai Géza, a Polgári Összefogás frakcióvezetője, ugyanakkor emlékeztetett az Orbán-kormány támogatásával megvalósult/megvalósuló soproni beruházásokról, fejlesztésekről, amelyek között a befejezettek mellett, az új ciklus idejére áthúzódóak is vannak.

T.É.



2003. május 28., szerda 22:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület