CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. jĂşnius 11., szerda 09:38


VII. Országos Vízi Közmű Konferencia-Lakbértámogatás ügyintézés egy helyen -Megyei Ünnepi Könyvhét Fertődön- Rakovszky Zsuzsa a könyvtárban- Regionális Felkészülési Program- Fertőd: zeneiskolai évzáró

Hírek, események

VII. Országos Vízi Közmű Konferencia. A Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége – a Soproni Vízmű Rt. közreműködésével - az idei évben június 12-13-án immár hetedik alkalommal rendezik meg június 12-13 között a  VII. Országos Vízi Közmű Konferenciát.. „A vízi közmű szolgáltatás korszerűsítése”- felkészülés az EU csatlakozásra átfogó témakörben tartott tanácskozáson, amelynek helyszíne a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, a plenáris előadások témakörei között szerepel A vízi közmű szolgáltatás időszerű kérdései (előadó: Dr. Kovács György Zoltán főosztályvezető Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium), Ivóvízhálózatok rehabilitációja: merre tart a világ?(előadó: Dr. Somlyódy László akadémikus, egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem),  A Nemzeti Fejlesztési Terv Környezetvédelem és infrastruktúra Operatív Programja (előadó: Dr. Habuda Judit főcsoportfőnök Miniszterelnöki Hivatal).  A szekcióülések  öt szekcióban zajlanak, valamint  a vízi közművek napja alkalmából sor kerül a A Szövetség elismerő okleveleinek és PR díjainak átadására is.

Lakbértámogatás egyszerűbb ügyintézése az ingatlankezelőnél Múlt havi képviselőtestületi döntés szól arról, hogy a soproniak ezután lakbértámogatási ügyintézésit nem a városházán, hanem a Soproni Ingatlankezelő Kft. (SIK) Magyar utcai székházában intézhetik majd. A lakbértámogatás igénybevétele céljából beadott kérelmet a Magyar utcában lehet beadni, akárcsak a kérelmező személyi adataiban, javadalmi, vagyoni viszonyában, vagy a lakáskörülményeiben bekövetkezett változásokkal kapcsolatos bejelentést. A szociális rászorultság alapján kérhető támogatásokkal kapcsolatos ügyintézés változatlanul a polgármesteri hivatal szociális irodájában folyik.

Megyei Ünnepi Könyvhét A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár és a Fertődi Városi Könyvtár közös szervezésében június 11-én, szerdán délután, 15.30-kor a Fertődi Városi Könyvtárban nyílik meg a megyei Ünnepi Könyvhét, amelynek vendége Kerék Imre, József Attila-díjas soproni költő lesz. Az eseményen résztvevőket köszönti Fülöp Géza, Fertőd város polgármestere, a megyei Ünnepi Könyvhetet megnyitja Szabó Miklós, a Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének alelnöke.

Rakovszky Zsuzsa a könyvtárban Az Ünnepi Könyhét újabb soproni rendezvényeként a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár (Sopron, Pócsi u. 25.) vendége lesz Rakovszky Zsuzsa költő, író, akivel 2003. június 12-én, csütörtökön, 18:00 órakor, Ugyanarról másképpen címmel  Füzi Edit, kulturális menedzser beszélget.

Kapcsolódó cikkek:
Sopronban Jókai Anna részvételével már elkezdődött az Ünnepi Könyvhét
Magyar Irodalmi Díj: a kitüntetett Rakovszky Zsuzsa
Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka

Regionális Felkészülési Program Zárószakaszához érkezett a Regionális Felkészülési Program, melynek célja a régiók felkészítése a Strukturális Alapok fogadására, az utolsó szemináriumot 2003. március 12-én rendezik Szombathelyen. A 2001 második felében indult képzési program 21 szemináriuma különféle témakörben (például kis és közép vállalkozások felkészítése, vidékfejlesztés, projektfejlesztés, környezetvédelem) a régió minden szereplőjét próbálta megszólítani, s segítséget nyújtani abban, hogy minél sikeresebben feleljen meg az adott szervezet az uniós tagság kihívásainak. A rendezvényekre több mint 100 szervezet kapott meghívót. A program zárása kapcsán  Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, valamint Alessandro Napoli, a Regionális Felkészülési Program Előcsatlakozási Tanácsadója  számolnak be a felkészülési program eredményeiről,  tapasztalatairól június 12-én, csütörtökön, a Nugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-Pannon Fejlesztési Rt.szombathelyi székhelyén.

Fertőd: zeneiskolai évzáró Június 12-én, csütörtökön, 18.00 órakor kerül sor Fertődön a hangversennyel egybekötött tanévzáró ünnepi alkalomra. A fertődi zeneiskolások hangversenyének helyszíne az Esterházy-kastély díszterme.