CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. július 28., hétfő 20:38


Testvérvárosi üdvözletet hoztak

Vendégek Bad Wimpfenből

Vendégek Bad Wimpfenből

    Július 26. és augusztus 3. között, a németországi Bad Wimpfen testvérvárosból érkezett vendégek látogatnak Sopronba.

    A csaknem 60 főből álló  küldöttséget ma a Polgármesteri Hivatalban Hruby József alpolgármester, és Wilfing Ferenc polgármesteri kabinetfőnök fogadta.
    Az alpolgármester a Városháza közelmúltban felújított dísztermében beszámolt a város jelenlegi helyzetéről, az önkormányzat munkájáról, a soproniak gondjairól és örömeiről, amelyek között a a díszterem felújításának néhány mozzanatáról is szólt, amelyet követően a vendéglátók egy-egy pohár soproni vörösborral kínálták meg a vendégeket.
Wilfing Ferenc polgármesteri kabinetfőnök, Hruby József alpolgármester, 
Michael Töltl előljáró a városháza dísztermében

    A soproniakra jellemző szíves fogadtatást a csoport nevében megköszönő Michael Töltl Bad Wimpfen polgármesterének üdvözletét hozta Sopronba; Walter Dezső polgármesternek egyúttal minél hamarabbi jobbulást kívánt. Az előljáró szólt arról is, hogy a közel két évtizedes kapcsolat mellett – amely 1991 óta testvérvárosi jelleget is öltött – meghatározó az a szoros érzelmi kötődés, amely évente Sopronba hozza a Bad Wimpfenieket, akik egyúttal egy kicsit mindnyájan soproniak is.

     Hruby József alpolgármester hangsúlyozta: Sopronnak fontos a Bad Wimpfennel való kapcsolat és további együttműködés, amelyet a jövőben tovább szeretnének ápolni és fejleszteni.
 
Siegfried Dries elöljáró, az út németországi  szervezője és Michael Töltl megköszönik a soproniak részéről tapasztalt szíves fogadást

    A delegáció, mely nem hivatalos küldöttségként érkezett Sopronba, programja során ellátogat Budapestre, a Parlamentbe, hajókirándulást tesz a Fertő tavon, megnézi a  mörbischi víziszínpad előadását, kirándul a Schneeberg-re, és a Dunakanyarba.

    Augusztus 2-án Fertőrákoson baráti vacsorára, beszélgetésre kerül, amely alkalommal a Német Kisebbségi Önkormányzat, és a Német Regionális Iroda képviselőivel, valamint a Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület tagjaival is találkoznak a vendégek.
T.É.

Kapcsolódó cikk:
Testvérvárosok - gazdagodás az együttműködés által - A kultúra egységes nyelve mellett mindenki további együttműködési lehetőségeket keres