CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. jĂşlius 29., kedd 22:39


Gázvezeték-építés útlezárással- Nagycenki Művészeti Napok- A Juice a Szigeten- Az ágfalvi vitézavatás beszerezhető filmen

Hírek, események

Gázvezeték-építés útlezárással Augusztus 1. és augusztus 4. között útlezárásra kerül sor a Csengery-Batsányi utcák kereszteződésénél. Az útlezárást a gázelosztó vezetékek cseréje teszi szükségessé. Ennek ideje alatt a Csengery utca Kőszegi utca felől, illetve a Lövérek felől  érkező forgalmat a Deák térre irányítják.
    Következésképpen a Csengery utcai autóbuszmegállók is áthelyezésre kerülnek: az ideiglenes megállóhelyek a forgalomelterelés időszakában a Deák tér déli oldalán, illetve az egyetem oktatási épületével szemben lesznek.
A kivitelezők kérik, hogy a tíz tonnánál nagyobb súlyú járművek ne használják a Kőszegi út-Felsőbüki Nagy Pál utca-Béke út-Ady Endre út útvonalat.

Nagycenki Művészeti Napok Augusztus 1-10 között tartják az V. Nagycenki Művészeti Napokat. Ünnepélyes megnyitóra, augusztus 1-én, 17 órakor a nagycenki Széchenyi Istvám Emlékmúzeumban kerül sor, amelyet a 18 órakor kezdődő hangverseny követ. Elhangzik: Beethoven Esz-dúr szextettje. A szombaton, augusztus 2-án, 18 órakor kezdődő hangversenyen Mozart Esz-dúr szextettjét hallhatja a közönség, augusztus 3-án pedig templomi hangversenyre várják a zenekedvelőket. 16 órakor a Nagylózsi Vegyeskar mutatkozik be. 18 órakor újabb hangversenyre kerül sor az Emlékmúzeum termében. Augusztus 4-én, hétfőn, a községi kultúrteremben a Classy Four saxofon kvartett játszik.
Kapcsolódó cikkek:
 IV. Nagycenki Művészeti Napok
 A művészetek egyik fészke, Nagycenk
 Meghívó annak, aki elfogadja
Nagycenki Művészeti Napok

A Juice a Szigeten A soproni Juice együttes is jelen lesz a Sziget Fesztiválon. A tánczenét játszó soproni zenekar augusztus 2-án, szombaton 19 órakor lesz látható és hallható a Táncdal Fesztivál Sátorban.

Az ágfalvi vitézavatás  filmen A hétvégén Ágfalván tartott vitézavatás filmre rögzített eseményeit az érdeklődők megvásárolhatják a soproni székhelyű H&H Televíziótól. Az eseményről készült videofelvétel megrendelhető a televízió 99-311-084-es telefonszámán, vagy e-mail-címén: info@hajnal-hegyi.hu.
Kapcsolódó cikk:
Vitézavatás Ágfalván