CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. október 10., péntek 13:05


Új székhelyen a polgári védelem

Új székhelyen a polgári védelem

    A Katasztrófavédelem Világnapja alkalmából ünnepélyes külsőségek között avatták fel Sopronban a polgári védelem helyi székhelyét a Várkerület 43. szám alatt.
    A több millió forintos beruházással készült székhely átadási ünnepsége szolgáltatta az alkalmat a világnapról való megemlékezésre a  megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, amelyen a Belügyminisztériumot Pozsgai Balázs képviselte.
    Az ünnepi műsort kitüntetések és elismerések átadása követte. A Katasztrófavédelem Világnapja alkalmából dr. Józan Tibor vasútigazgató a katasztrófavédelmet segítő tevékenységéért részesült belügyminisztériumi elismerésben, a továbbiakban a BM Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatósága emlékérmet adományozott Becher Rezsőnek, a soproni Polgármesteri Hivatal igazgatási irodavezetőjének.
    A rendezvényen képviseltették magukat az önkormányzat tisztségviselői is. Hruby József alpolgármester Kloczka Mihály polgári védelmi ezredesnek, a BM katasztrófavédelmi főigazgatóság főosztályvezetőjének és Pesztenlehrer Lajos ezredesnek, a megyei kataszrófavédelmi főigazgatójának köszönte meg  kitüntetés adományozásával a soproni polgári védelmet szolgáló új irodák és raktárhelyiség kialakításában nyújtott segítséget. Ancsics Gyula, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság soproni kirendeltségének főelőadója polgármesteri jutalomban részesült.

    A soproni polgári védelem új székhelye a jövőbeli hatékony munkát segíti azzal, hogy immár egy helyszínen működik a tűzoltósággal és a közelmúltban megújult körülmények között dolgozó Vöröskereszttel.

Képek az avatóünnepségről



 
 

 
 



Kapcsolódó cikk:
Méltó helyen a Magyar Vöröskereszt Soproni Területi Szervezete