CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 03., szerda 11:52


Nyitott Kapuk Napja- MDF-évforduló: várják a volt és a jelenlegi tagokat- Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében- Karácsonyi Vásár és Fesztivál

Hírek, események

Nyitott Kapuk Napja rendezvényei 2003. december 4-én, csütörtökön 14:30 órakor Nyugat-Magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium várja leendő dikjait és szüleit a Nyitott Kapuk Napja, alkalmából, amelyen az iskola pedagógusai bemutatják iskolájukat, ismertetik nevelési-oktatási programjukat, a felkínált szolgáltatásaikat. Ezen alkalmak lehetőséget adnak szülőknek, tanulóknak egyaránt, hogy kérdéseket intézzenek az iskola  vezetéséhez. A tájékoztatón az igazgatók, illetve a pályaválasztási felelősök a felvételi renddel kapcsolatosan is útmutatást.adnak.
A Nyitott Kapuk Napja további alkalmainak időpontja a Diákélet rovatunkban olvasható.

MDF-évforduló: várják a volt és a jelenlegi tagokat Alakulása 15. évfordulója alkalmából baráti találkozót tart december 5-én, pénteken 17.00 órakor a Magyar Demokrata Fórum megyei és helyi szervezete, ahova hívja és várja az MDF jelenlegi és volt tagjait. Dr. Borbély József, az MDF helyi szervezetének elnöke elmondta: 1988 november 4-én rendezték meg Sopronban azt az első, ma már történelminek mondható találkozót, amelyen Bíró Zoltán elnök részvételével a Liszt Ferenc Művelődési Központ kamaratermében Kóczán Zoltán volt az, aki felállt, és a jelenlévőket az 56-os áldozatokra való emlékezésre szólította fel. Az ülésen megalakult az a hattagú ideiglenes elnökség, amely aztán hivtalosan is megalakította a soproni MDF-et.
A jubileumi megemlékezés alkalmából, a Széchenyi téri MDF-székházban pénteken tartott megemlékezés vendége lesz Medgyasszay László képviselő és Szabó Miklós elnök.

Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata szervezésében az ITDH Észak-Dunántúli Regionális Képviselet részvételével rendezik meg Győrött, a megyei önkormányzat dísztermében (9021 Győr, Árpád u. 32.)  2003. december 5-én a  Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében című konferenciát.

A  9.00 órakor kezdődő rendezvényt Dr. Pap János, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés környezetvédelmi tanácsnoka köszönti, amelyet követően Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke vezetésével zajlik a tanácskozás.
A környezetvédelem aktuális kérdései Győr-Moson-Sopron megyében témában Dr. Pap János, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés  környezetvédelmi tanácsnoka, Az elfogadás előtt álló II. Nemzeti Környezetvédelmi Program készítésének folyamata, a tervezet bemutatása címmel Prof. Dr. Bulla Miklós, Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást.
A továbbiakban elhangzik: Megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségei és korlátai Győr-Moson-Sopron megyében ( Előadó: Dr. Tóth Péter egyetemi docens, Széchenyi István Egyetem), Védett területekkel kapcsolatos főbb elvárások a különböző beruházásokkal kapcsolatban (Előadó: Dr. Kárpáti László igazgató, Fertő-Hanság Nemzeti Park),  Az épített környezet és a táj kapcsolata Győr-Moson-Sopron megyében (Előadó: Prof. Dr. Csemez Attila tanszékvezető egyetemi tanár, Szent István Egyetem).
A konferencia további témái közül több a hulladékgazdálkodási tervek, a hulladékgyűjtési rendszerek és azok megvalósíthatósági lehetőségei, valamint Győr és térsége Regionális hulladékgazdálkodási rendszer bemutatása köré csoportosul.

Karácsonyi Vásár és Fesztivál  Folytatódik a Belvárosban rendezett Karácsonyi Vásár és Fesztivál
A vásár ideje alatti állandó programok: várják a Fő térre látogatókat.
December 1-jétől - 6-ig, a Fő téren megépített kunyhóban 16 órától 17 óráig a Télapó "fogadóórája"
Minden pénteken és szombaton 15-17 óráig a Városháza alagsorában Játszóház és mesterségekháza várja a gyermekeket.
programja külön tájékoztató táblán a Városháza előtt
Szombatonként 17 órakor  Belvárosi séta idegenvezetővel
Szombatonként 19.30 órakor   Toronyzene
Minden nap 19 órakor  Adventi naptár nyitogató - rendkívül látványos fény- és harangjátékkal
További részletes program a soproni Programajánlóban

Kapcsolódó cikkek, képriportok:

Fesztivál és vásár a Fő téren

Felgyúltak a fények: megnyílt a karácsonyi vásár