CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 05., hétfő 00:38


Petõfi Színház: A végítélet napja- Dinnyés József daltulajdonos a Pinceszínházban- Százéves a Petõfi Iskola- Sopronban januártól emelkedik a tömegközlekedés díja

Hírek, események

Petõfi Színház: A végítélet napja 2004. január 5-én, hétfõn 18:00 órakor A végítélet napja, Handler-bérletes elõadásra kerül sor. Író: Ödön von Horváth, Dramaturg: Magyar Fruzsina, Rendezõ: Csiszár Imre
Kapcsolódó cikk: A végítélet napja

Dinnyés József daltulajdonos a Pinceszínházban Január 6-án, kedden, 19.00 órakor Lélektõl lélekog címmel folytatódik Dinnyés József daltulajdonos magyar költészetet bemutató elõadóest-sorozata. A Civitas Pinceszínházban (Sopron, Templom u. 16. Tel: 99-332-098) az I. világháború és az ország területi vesztességeit követõ idõszak költészetét idézi az elõadómûvész.

Kapcsolódó cikk:
Dinnyés József, a daltulajdonos

Százéves a Petõfi Iskola Fennállása százéves évfordulóját ünnepli idén a soproni Petõfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben 2004-ben gazdag programsorozattal készülnek a jubileumra. Januártól jubileumi zászló, fejléces papír emlékeztet mindenkit az évfordulóra, az év során pedig, több rendezvény között Petõfi-terem és EU-terem nyílik, tanulmányi versenyeket, vetélkedõket szerveznek és iskolatörténeti kiadvánnyal és kiállítással is készülnek a petõfise, akik az iskola volt tanítványaival együtt is több rendezvényt szerveznek.

Sopronban januártól emelkedik a tömegközlekedés díja. Januártól az új díjszabású rendszer szerint a teljes árú menetjegy elõvételben 130, a buszon az eddigi 140 helyett 155 forintba kerül. Az összvonalas bérlet heti 1000, a félhavi 1910, a havi 3065, a negyedéves 9010 forint. A felmutatóra szóló bérletért 8670, a nyugdíjas bérletért havonta 980 forint fizetendõ.
Az önkormányzattal történt megállapodás értelmében a Sopronban tanuló diákság az iskolák által megváltott bérlettel, azaz ingyenesen vehetik igénybe a helyi tömegközlekedést.
A díjnövekedés egyik oka a tömegközlekedés általános forgalmi adójának 12-rõl 15 százalékra való emelése, másrészt az infláció hatása.