CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 19., hétfő 00:29


Térinformatika a soproni Vízmû Rt.-nél- Könyvbemutató: Hárs József: Soproni Olvasókönyv- Sopronban landoltak az osztrák hõlégballonosok- Bezárják a meteorológiai állomást

Hírek, események

Térinformatika a soproni Vízmû Rt.-nél 2004. január 20-án, kedden, 14:00 órakor a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete elõadóülést rendez. Az elõadás témája: Térinformatika a soproni Vízmû Rt.-nél. Elõadók: Bódis Gábor és Varga Ákos a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamû Rt. részérõl
Helyszín: a Soproni MTESZ Székház I. emeleti elõadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.).

Könyvbemutató: Hárs József: Soproni Olvasókönyv 2004. január 20-án, kedden, 17:00 órakor kerül sor Hárs József: Soproni Olvasókönyv címû  könyvének bemutatójára a  Széchenyi István Városi Könyvtárban (Pócsi u. 25; Tel.: 311-377, 511-250). A Quint Reklámügynökség gondozásában megjelent könyv szerzõjével dr. Kubinszky Mihály beszélget.

Kapcsolódó cikk: Hárs József: Soproni olvasókönyv - soproni történelem cikkgyûjteményekben

Sopronban landoltak az osztrák hõlégballonosok Ausztriából Magyarországra sodort az erõs szél két hõlégballont pénteken. Egyikük egy nádasban landolt, a másik magasfeszültségû villamos vezetéknek ütközött Sopronban - közölte a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
 A villamos vezetékkel történt ütközés következtében a ballon kigyulladt. A benne álló osztrák férfi kiugrott a kosárból és kezét törte. Õt kórházba szállították. A nádasban landoló két hõlégballonosnak nem esett baja. A sportolók Salzburgból indultak, és az egyik magyar-osztrák határ közelében lévõ faluba tartottak. (Forrás: radio.hu)

Bezárják a meteorológiai állomást Sopronban A közeljövõben megszûnik a meteorológiai információszolgáltatás Sopronból, az automata mérõberendezést leszerelik, s megválnak az állomásnak helyet adó épülettõl is.  Az átszervezést gazdasági okok tették szükségessé - mondta Nagy József, az Országos Meteorológiai Szolgálat fõosztályvezetõje az MTI-nek. A soproni állomás fenntartása évente mintegy kétmillió forintba kerül, pedig negyedik éve már csak a automata végez méréseket, s szolgáltatja óránként az információkat a hõmérsékletrõl, a páratartalomról, a csapadékról, továbbá a szélirányról és sebességrõl, valamint a légnyomás változásokról.  A soproni állomás bezárását követõen a sopronival megegyezõ mérõ automatát már üzembe helyezték Fertõrákoson, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság obszervatóriumában. Ez a megoldás költségtakarékos a szolgálat számára - mondta a fõosztályvezetõ. (www.mti.hu)