CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. március 19., péntek 20:01


Regionális Fejlesztés Operatív Program

Regionális Fejlesztés Operatív Program

    Az Európai Unióhoz való csatlakozásnak köszönhetően ez évtől Magyarország számára is elérhetővé válnak az EU forrásai. A Nemzeti Fejlesztési Tervhez
kapcsolódóan készült el a regionális fejlődést szolgáló Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP).

    A ROP célja az országon belül különböző régiók kiegyensúlyozott területi fejlődésének elősegítése. Amelyben prioritást élveznek a turisztikai potenciál elősegítése az infrastuktúra  és a települési környezet erősítése, továbbá a humán erőforrás fejlesztése. A ROP ezen stratégiai prioritásai a 2004-2006. év közötti időszakban mintegy 120 milliárd forintnyi forrás felhasználására nyílik lehetőség pályázati úton.

    A Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal  és a Regionális Fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága által szervezett információs nap célja az volt, hogy a résztvevő önkormányzatoknak és civil szervezeteknek bemutassák a Regionális Fejlesztés Operatív Program stratégiai prioritásait és intézkedéseit, továbbá bemutassák a program megvalósításának folyamatát, és a programban közreműködő szervezeteket.
    Mivel a támogatások hatékony felhasználása közös érdek ezért az információs nap keretének szerves része volt a 2004 április közepe táján kiírandó pályázatok részletes ismertetése mellett, a beadandó projektek elkészítésének szakmai és formai kritériumainak bemutatása, melyet a pályázatok elbírálásában is résztvevő Nyugat-Pannon Regionális Rt. (http://www.nyupan.hu) és a VÁTI Kht (http://www.vati.hu) szakértői tartottak az egybegyűlteknek.

    A minél sikeresebb pályázatok elősegítése érdekében további workshop-ok, és információs napok megrendezésére kerül sor a megyében, ezek időpontjairól és a kiírandó pályázati lehetőségekről az alábbi honlapkon tájékozódhatnak:
http://www.rop.hu/
http://www.mtrfh.hu/
http://www.westpa.hu/

N.Á.


Kapcsolódó cikk:
Késik a területfejlesztési törvény, bizonytalanság a kistérségekben