CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. március 28., vasárnap 22:50


Koszorúzás az mártír erdélyi diákok emléktáblájánál- Brandmajori Kertbarátok Egyesülete:közgyűlés- Hartley:Flört-filmklub- „EU és a magyar egészségügy”- Europa Ante Portas:'Régiók az EU kapujában'

Hírek, események

b>Koszorúzás az mártír erdélyi diákok emléktáblájánál 2004. március 30-án, kedden, 16:00 órakor a Soproni Erdélyi Kör  koszorút helyez el a mártír erdélyi diákok emléktáblájánál a Mátyás király utca 5. szám alatt. A helyszínen rövid megemlékezést Molnár László nyugalmazott múzeumigazgató mond. Az Erdélyi Kör mindenkit szeretettel vár a megemlékezésre.

A Brandmajori Kertbarátok Egyesülete közgyűlése 2004. március 30-án, kedden, 17:00 órakor Brandmajori Kertbarátok Egyesülete közgyűlést tart a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.; Tel: (99) 511-200).

Hartley Flörtje a filmklubban A BEPF -ART Filmklub szervezésében kedden, március 30-án, 19.00 órakor a Benedek Elek Főiskolai Kar E1-es termében Hartley Flört c. filmjét vetítik. A belépőjegy ára 100 forint.

„Az Európai Uniós csatlakozás és a magyar egészségügy” - konferencia Győrben Az EU Kommunikációs Közalapítvány szervezésében 2004. március 30-án tartják „Az Európai Uniós csatlakozás és a magyar egészségügy” című konferenciát Győrben a PATIO előadótermében (Gyór, Baross u.).
A rendezvényen előadást és fórumot tart dr. Jakab Ferencné államtitkár és Dr. Mikola István a MET elnöke, korábbi miniszter.
Az Európa Fórum konferencia programja 10.00 órakor dr. Bugovics Elemér a megyei kórház főigazgatója  (a Kórházszövetség képviseletében) bevezetőjével kezdődik.
„A csatlakozás hatása a hazai egészségügyi ellátásra, az egészségpolitikára” címmel hangzik el Dr. Jakab Ferencné címzetes államtitkár, (ESZCSM) előadása.
„Mit enged meg – és mit nem – az uniós csatlakozás a hazai egészségügyben” témában Dr. Mikola István a MET elnöke, a FIDESZ-MPSZ Egészségügyi Egyeztető Fórumának elnöke, korábbi egészségügyi miniszter előadása hangzik el.
11.45 órakor Dr. Jakab Ferencné és Dr. Mikola István fórumon válaszol a hallgatóság és az interpellálók kérdéseire.
A további program során „Az uniós csatlakozás hatása a kórházi ellátás színvonalára, a betegellátásra és a munkarendre” címmel Dr. Bugovics Elemér a megyei kórház főigazgatója, a Magyar Kórházak Szövetségének delegáltja, „A csatlakozás hatása a hazai gyógyszerellátásra, a gyógyszertári szolgáltatásokra és a gyógyszerészek működésére” címmel Dr. Váczi József a Magyar Gyógyszerészkamara megyei szervezetének alelnöke tart előadást.

Europa Ante Portas - "Régiók az EU kapujában" 2004. március 30-án, kedden, 11:00 órakor kezdődik a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Győr, Szent István u.10/A) az Europa Ante Portas - "Régiók az EU kapujában" kis- és középvállalkozások integrációs lehetőségeit bemutató és regionális befektetéseket ösztönző roadshow Az eseményen bemutatkozik a Nyugat-Dunántúl. A részletes programot megtalálják a kapcsolódó cikkben és a Programajánlóban.
Kapcsolódó cikk:
"Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában"