CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

EU  

  "Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában"

Március 30-31-én  Győrbe érkezik a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességét növelő és regionális befektetéseket ösztönző roadshow

  Az EUROPA ANTE PORTAS rendezvénysorozat, mely a hazai kis- és középvállalkozások integrációs lehetőségeit és régióink gazdasági fejlődését hivatott szolgálni, 7 régióközpontba látogat el 2003. novembere és 2004. májusa között.

  Március 30-31-én Győr ad otthont az ."Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában" győri, Nyugat-Dunántúli Régió programjának.
 
    Valódi nemzeti összefogásként járja az országot a magyar  üzleti világ, a kormányzat és a helyi önkormányzatok, a politikai pártok, az érdekképviseletek, kamarák, civil szervezetek, a diplomácia, a nemzetközi befektetési körök és a tudomány világának szoros együttműködésével.
    Főszereplői olyan szervezeteket, intézményeket képviselnek, mint a Magyar EU Bővítési Üzleti Tanács, az IPOSZ, a területi kamarák, a megyei és városi önkormányzatok, a kis- és középvállalatok, prominens nagyvállalatok szövetségeinek vezetői, valamint olyan stratégiailag fontos kormányzati szerveket, mint az ITD Hungary, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, vagy a Nemzeti Fejlesztési Hivatal.

     A két napos győri program a  Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Győr, Szent István u.10/A) székházában zajlik.
      "Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában" március 30-án kedden sajtótájékoztatóval kezdődik, amelynek helyszíne a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, (Győr, Szent István u.10/A).

    A megnyitón Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Balogh József, Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Tóth Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti a résztvevőket, amelyet követően kerül sor az előadásokra, projektbemutatókra és gyárlátogatásra

    A program szerint, –  többek között – elhangzik Fodor István, az Ericsson Magyarország Elnöke, a Magyar EU Bővítési Üzleti Tanács Elnöke "Mekkora feladat a felzárkózás?" előadása a  Győr Városi Projekt: "Győr Város EU- vonatkozású projektjeinek bemutatása" (Eredics Imre alpolgármester), a Regionális mintaprojekt:  "Pannon Gazdasági Kezdeményezés" (Győrffy Gábor ügyvezető igazgató, Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség).

     "Versenyképesség és növekedés - Az EU vállalkozásfejlesztési politikája" címmel Igazi Andrea, kis-és középvállalkozásfejlesztési szakértő, EU Delegáció tart előadást. A rendezvény első napján a résztvevők a Győri Nemzetközi Ipari Parkot látogatják meg.

    Március 31-én, szerdán EU Startszignál: Győr-Péri Repülőtér megtekintése szerepel a programban,  továbbá szakmai szimpózium és tanácskozás.
    Többek között Pongorné Dr. Csákvári Marianna (Vállalkozásfejlesztési és Kereskedelmi helyettes államtitkár, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium) "Adott a lehetőség - Friss pályázati források vállalkozásoknak" címmel, Emmanuel Berck, (Vállalkozáspolitikai Főigazgatóság, Európai Bizottság, Brüsszel) címmel tartank előadást.
    A projekt-bemutatók és konzultációk között bemutatásra kerülnek a Nyugat-Dunántúli régió projektjei (Győrffy Gábor ügyvezető igazgató, Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség), a Győr-Moson-Sopron Megyei mintaprojekt:  Pannon Autóipari Klaszter és beszállítói kompetenciaközpont projekttervének bemutatása (Szilasi Tamás, klaszter menedzser, Pannon Autóipari Klaszter), a Vas Megyei mintaprojekt: Környezetettudatos fejlesztés: biomasszafűtés Körmenden és Szombathelyen (Bebes István polgármester, Körmend Popovics Attila ügyvezető igazgató, Távhőszolgáltató Kft., Szombathely), Zala Megyei mintaprojekt: Fa-és Bútoripari klaszter prezentációja.

    Zárszóként Dr. Göllner András vezérigazgató, (Annax International) az Europa Ante Portas program a Nyugat-Dunántúli Régió számára való  hosszútávú hozadék jelentőségéről szól.

A részletes programot megtalálják a Programajánló oldalain.
A két napos szakmai programmal kapcsolatos további háttérinfirmációkat a közeljövőben szintén olvashatnak az EU- rovatban.



2004. március 24., szerda 17:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület