CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 04., kedd 08:27


Tűzoltókat köszöntöttek Szent Flórián napján - Magyar-Osztrák Gazdasági Fórum - Magyarország-Ausztria Interreg III/A program Határon Átnyúló Együttgondolkodás és Cselekvés

Hírek, események

Tűzoltók köszöntése Szent Flórián napján A tűzoltók ünnepén, Szent Flórián napján előreléptetésekel és kitüntetésekkel köszönték meg a tűzoltók munkáját Sopronban. Jubileumi kitüntetéseket  adományozott a tűzoltóság a 75, 65, 60 és 55 éves nyugdíjasainak,  és soron kívüli előreléptetésekben részesült több, a munkáját elkötelezettséggel végző dolgozó, továbbá a tűzoltók munkáját segítő civil között a a Soproni Polgárőr Egyesület, Nagy Márta újságíró és Princzes József kerületvezető erdész.
Az uniós ünnepségek  alkalmából a kismartoniak egy tűzoltókocsit ajándékoztak soproni tűzoltóknak, amelyhez újabb ajándékot kapott a soproni Tűzoltóság. A Soproni Önkormányzat egy tűzpiros Skodát adományozott a laktanyának, amelyet a tegnapi ünnepségen maga a polgármester adott át, aki egyben megköszönte a túzoltók áldozatkész munkáját.
A kitüntetettek között Bakonyi István Bátorság Érdemrendet, Zandler Károly miniszteri dicséretet kapott, Regényi Győzőt századossá léptették elő.

Magyar-Osztrák Gazdasági Fórum Magyar-Osztrák Gazdasági Fórumot tartottak a tegnap a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. A Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár kísérő rendezvényeként az Osztrák Magyar Corvinus Kör szervezésében üzletember-találkozóra került sor, amelyen a gazdasági élet szereplői mellett tartományi felelősök, a gazdasági kamarák képvisleői a közös régiós együttműködés lehetőségeiről tanácskoztak. A határmenti együttműködés már kialakult formái, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy további lehetőségeket hordoz magában a szorosabb, szélesebb palettán megvalósítható együttműködés, amelynek egyik, a térségre gyakorolt előnyös következménye lehet a nyugat-magyarországi, a burgenlandi és az alsó-ausztriai régiók egy térséggé való összeforrása - vélték a fórumon résztvevő gazdasági szakemberek.

Kapcsolódó cikk:
EU-konform kavalkád     

Magyarország-Ausztria Interreg III/A program Határon Átnyúló Együttgondolkodás és Cselekvés 2004. május 6-án, szerdán 10.00 órako a  Magyarország-Ausztria Interreg III/A program Határon Átnyúló Együttgondolkodás és Cselekvés című konferenciára kerül sor a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban.