CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

EU-konform kavalkád
Határnyitástól piacnyitásig 15 éves hagyományokkal rendelkező Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár Vásár

    Magyarország Európai Uniós csatlakozási programjainak keretében a Sopron Sportcentrumban április 30-án nyitotta meg kapuit, és egészen május 4-ig várja az érdeklődőket a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár. A mazsorettek felvonulásával, valamint magyar és osztrák fúvószenekarok, illetve tánccsoportok fellépéseivel megfejelt megnyitót követően a West-Pannon Régió első uniós kiállításán magyar, osztrák, valamint román kiállítók termékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

    A hazai és külföldi vállalkozások standjai a csarnok környékén, nagy területen szétszórva, szellősen helyezkednek el. Az általuk kínált termékek palettája sokszínű. A kiállítók a gumiabroncsokon, és tisztítószereken kívül, gondoltak a rövidesen beköszönő nyaralási szezonra is, hiszen lakókocsit, kertibútorokat, vagy éppen napvédő krémeket kínálnak a már-már nyári forróságban kilátogatóknak.
    Az esztétikai élményeket vadászók egy Porsche, valamint egy Mazda gépkocsi futurisztikus formavilágát csodálhatják meg kívül-belül.
    A tikkasztó hőség kellemetlen tüneteit, ki-ki a saját vérmérséklete szerint vagy a sörsátorban, vagy a csarnokban “kezelheti”.
    Benn már kissé árnyaltabb kép fogadja a vásárlásra sem rest közönséget. Hiszen a ruhától kezdve a cipőn át, a nyílászárókig sokféle hasznos termékkel csábítanak a kiállítók. Hagyma, valamint répaillattal körüllengett pultoknál, dekoratív hostess-szek mindent vágó kések, illetve aprításra, szeletelésre, turmixolásra alkalmas kisgépek megvételére buzdítják a pénzüket óvatosan költő soproniakat.
    A köztudottan szolgáltatóiparra épülő Európai Unió szellemiségét tükrözi egy bank és biztosító dizájnos standja. A helyi médiumok közül két rádió és a városi televízió is külön placcal képviselteti magát, ahol bárki rövid belepillantást nyerhet boszorkánykonyháikba.
    Aki pedig a művészetek iránt fogékonyabb, azt a “karzaton”, valamint a “dühöngőben” várja portékájával két képkereskedés. A legnagyobb “közlekedési gócpontok” mégis mindig a ruhásstandoknál, illetve a lábbeliknél, valamint az elmaradhatatlan büféknél és fagyisnál alakulhatnak ki.
    Sokrétű a kínálat, a melegnek is köszönhetően este felé növekvő érdeklődés jellemzi a vásárt, amely 15 éves folyamatos jelenlétével, időszakonként változó helyszínei ellenére elérte, hogy majális idején családi séta keretében a soproniak szívesen látogatják


Stöckert Dávid



2004. május 02., vasárnap 00:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület