CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas hírmagazin

Ikva Rádió: 94.1
Civitas hírmagazin

A Mosonmagyaróvár-Sopron-Győr hulladékzelési hármas projekt képviselői tartottak kedden sajtótájékoztatót Sopronban. Elhangzott: a 20 milliárdos beruházás 480 ezer ember hulladék elhelyezési gondját oldja meg. A szakemberek szerint nagyon fontos a lakosság aktív részvétele, ezért is végeztek most Sopronban közvéleménykutatást a témában. Dr. Szakál Gyula egyetemi docens a munkák irányítója elmondta, hogy a városban nagyon pozitív a a lakosság hozzáállása a szelektív hulladékgyűjtéshez.

A burgenlandi hulladékszövetség felszólította a háztartásokat, hogy ne támogasság a magyar szemétturizmust. Az osztrák hírügynökség jelentése szerint a lakosságot arra kérik, hogy a házuk elé tegyék ki azokat a tárgyakat, amelyeket már nem használnak, de ne keverjék a szemétbe. Így a Magyarországról érkezők csak azt viszik el, amire szükségük van.

Fertőszéplakon a képviselő-testület tagjainak többsége nyár elején bizalmatlansági indítványt nyújtott be Bozsvári István polgármester ellen. A testület az önfeloszlatás mellett voksolt, emiatt időközi választásokat kell tartani a faluban. A szeptember 12.-re kiírt választáson 4 jelölt indul Bozsvári István, Kóbor Attila, Madarász Lajos és Bán Zoltán, írta Kisalföld.

Schubert Éva, Avar István, Agárdy Gábor, Kállai Ferenc-többek között ezeknek a neves színészeknek a nevei fémjelzik a következő évadot a soproni színházban. Az új szezonban tervezi a színház, hogy állandó budapesti bemutató helyet is keres legsikeresebb darabjaiknak. A színház új előadásai között ismét operettek, drámák, vígjátékok szerepelnek majd. Bemutatják a 9 előadás között a Macska a forró bádogtetőn című Tenessee Williams darabot Szilágyi Tibor, művészeti igazgató rendezésében.

A tavalyi évadot értékelve a Pro Kultúra Kht vezetője Nyerges Ferenc elmondta, hogy minden eddigi eredményt túlszárnyalva tavaly közel 10 ezer bérletese volt a Petőfi Színháznak. A cég tervezi, hogy változtat a Soproni Ünnepi Hetek műsorain, valamint alapít egy színházi díjat is Soproni Thurner Mihály nevével, amelyet évadonként adnak majd ki a társulat egy-egy tagjának.



2004. augusztus 25., szerda 14:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület