CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Megjelent az Ágfalvi Krónika augusztusi internetes száma
Megjelent az Ágfalvi Krónika augusztusi internetes száma, amelynek köszöntő részében Gaál István polgármester köszöni meg a bizalmat, amellyel polgármesterré választásakor tüntették ki az ágfalvi szavazók és ígéri, hogy a ,,felemelő feladatnak pártoktól függetlenül kíván eleget tenni." Jövőbeli tervei között a polgármester a következőket említi: ,,Megkezdjük a falu zsáktelepülés jellegének a felszámolását, új utak, kerékpárutak megépítésével, feladatomnak tekintem az általános iskolánk megtartását, ennek érdekében növeljük a szaktanári ellátottságot, további modernizációt hajtunk végre és bevezetjük a zeneoktatást, befejezzük a temető felújítását további víznyerő-helyek kiépítésével."

A lap beszámolót közöl az ágfalvi időközi polgármester választásról, és az eredményeket is ismerteti.
Az Ágfali Krónika arról is ír, hogy a községben megalakult a "Virágos Ágfalváért Egyesület” és megkezdték az utcák, terek virágozását, amihez a lakosság lelkesen csatlakozott.
A ,,virágosítók" miután a sajtóból értesültek arról, hogy a virágos falvak közül Balatonszárszó méltó a nemzetközi megmérettetésre, egy vasárnapi kirándulás során odautaztak megtekinteni a várost. ,,Hátha találunk valami érdekeset, utánzásra méltót. Tanulni soha nem szégyen." - szól a beszámoló, amelyből azt is megtudtuk, hogy Ágfalva virágosítását kik és hogyan támogatták.

A Szombathelyen tartott német nyelvi- és hagyományőrző táborról, továbbá a Fertőmeggyesen rendezett I. Háromnyelvű Nyári Akadémiáról is olvashatunk az Ágfalvi Krónikában. Ez utóbbit a tehetséges tanulók számára – német- magyar- horvát nyelven – a régebb óta fennálló kapcsolatunk révén (draßburgi és zemendorfi iskolával) kapta az iskola hat tanulója és a tantestület két tagja.
Az augusztus első hétfőjén immár szokásos lépesfalvi strandolásról is beszámoló született, a továbbiakban önkormányzati és közérdeklődésre számot tartó helyi hírek és felhívások olvashatók.

Az Ágfalvi Krónika teljes terjedelmében Ágfalva honlapjáról érhető el, ahol az Ágfalvi Krónika előző számai is olvashatók.



2004. augusztus 26., csütörtök 21:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület