CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A Magyarok Világszövetsége kitünteti a nem magyar színekben versenyező, de magyarságukat vállaló világversenyeken érmes sportolókat

Balogh Suzy átvette az MVSz kitüntetését
Szombaton, augusztus 28-án este Magyarország athéni nagykövetségén az olimpiai érmet nyert magyar sportolók tiszteletére rendezett fogadáson az MVSz kérésére jelen volt Balogh Suzy magyar származású ausztráliai sportlövő, az idei ötkarikás játékok egyik aranyérmese, akinek Lépő Zoltán adta át a Magyarok Világszövetsége kitüntetését.

Balogh Suzy örömmel válaszolt a Magyarok Világszövetsége megkeresésére. A vegyes házasságból származó olimpiai bajnok - édesapja magyar, édesanyja angol anyanyelvű ausztrál állampolgár - nem beszél magyarul, de származására büszke, és a Magyarok Világszövetsége kitüntetését boldogan elfogadta.
A Köztársasági Elnöki hivatal és Kőrösi Csaba, Magyarország athéni nagykövete segítőkészsége révén lehetségessé vált, hogy az idei olimpiai játékokon érmet nyert magyar sportolók jelenlétében adják át a Magyarok Világszövetsége kitüntetését.
 
Az MVSz felvette a kapcsolatot a japán olimpiai küldöttséggel is, Kodzsi Murofusi ezüstérmes kalapácsvető kitüntetése érdekében, akinek édesanyja erdélyi magyar, de a sportoló már korábban rögzített programja miatt nem tudott résztvenni a szombat esti fogadáson.
 
Mint ismeretes, a Magyarok Világszövetsége 1998-tól kitünteti azokat a magyar sportolókat, akik nem magyar színekben versenyezve, jelentős világversenyeken érmes helyezést érnek el, és magyarságukat vállalják. A Külhoni Magyar Sportcsillagok kitüntetés egy díszoklevél és Szervátiusz Tibor Boldogasszony szobra.
 (MVSz Sajtószolgálat)



2004. augusztus 30., hétfő 18:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület