CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Munkába állt a megye új főépítésze - Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés Lipóton- IV. Megyei Nemzetiségi Nap

Munkába állt a megye új főépítésze

Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke, a területrendezéssel és területfejlesztéssel kapcsolatos megyei feladatok illetékeseként a
következőkről adott tájékoztatást: 2004. szeptember 1-jétől munkába állt az új megyei főépítész, Tétényi Éva. ( 9021 Győr, Árpád út 32. II./208; Telefon:
96/522-250)

Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés Lipóton

Szeptember 2-4. között Lipót ad otthont a XI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlésnek. A rendezvényt szeptember 2-án, csütörtökön este 8 órakor dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a szakmai program fővédnöke nyitja meg (Hotel Orchidea). A vándorgyűlés védnökségét dr. Bugovics Elemér, a Petz Aladár Megyei Kórház főigazgató-főorvosa és dr. Vörös László, a Karolina Kórház főigazgató-főorvosa vállalta.
Gyermeksebészek 1989-ben azzal a szándékkal hozták létre a traumatológiai szekciót, hogy a kollektív tapasztalatok alapján egységesítsék a gyermektraumatológiai ellátást.
A jelenlegi tanácskozás témája a gyermekkori kézsebészet. Szeptember 3-4-én kézsebészek, gyermeksebészek, traumatológusok és más gyermeksérüléssel foglalkozó szakemberek részvételével, előadásokkal, szekcióülésekkel folytatódik a szakmai program.
A szervezők szerint a szép környezet és a gondos előkészítő munka kiváló feltételeket teremt a tanácskozásnak.

IV. Megyei Nemzetiségi Nap

Szeptember 4-én, szombaton Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata idén immár negyedik alkalommal rendezi meg a Megyei Nemzetiségi Napot, ezúttal Kapuváron. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, a rendezvény 9.00 órakor szentmisével kezdődik, a Szent Anna templomban. Ezután a résztvevők ünnepi táncos menet kíséretében a rendezvény helyszínére, a sportpályára vonulnak, ahol Bíró Péter, Kapuvár polgármestere üdvözli a megjelenteket, majd Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitja meg az egész napos rendezvényt. Az ünnepi gondolatok után Győr-Moson-Sopron megye nemzeti és etnikai kisebbségeié a színpad, ahol cigány, német, horvát, szlovén, lengyel, görög, bolgár és örmény együttesek színes műsorát láthatják az érdeklődők. „Nemzetiségeink konyhája” címmel gasztronómiai bemutatóra és kóstolóra is sor kerül a nap folyamán. Késő délután, 17. 00 órakor Firtl Mátyás záró gondolataival ér véget a IV. Megyei Nemzetiségi Nap.

P.Z.



2004. szeptember 01., szerda 13:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület