CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Telefonon, e-mail -ben, postai levélben várják a véleményket

Az MSZP lakossági ötleteket vár az 1,08 milliárd forint felhasználására
Telefonon, e-mail -ben, postai levélben várják a véleményket

- Erkölcsileg kötelességünknek érezzük megkérdezni Sopron lakóitól, hogy mire fordítsák a közelmúltban megoldódott Globex-ügy révén a város számlájára érkezett több mint egymilliár forintos összeget - jelentette ki Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője az MSZP Soproni Szervezete székházában tartott mai sajtótájékoztatóján.

Amint arról már a sajtó már hírt adott lezárult a Globex-ügy, a város kasszájába az elmúlt hetekben 900 millió forint érkezett, így a 2002-ben kapott 180 millióval együtt 1,08 milliárd forintos összeg az, amelyről a választópolgárok dönthetnek, úgy hogy telefonon, e-mailben, vagy levélben elmondják véleményüket.

Kránitz László elmondta a városvezetésnek vannak elképzelései arra vonatkozólag, hogy mire fordítsák az összeget, de az 1997 óta tartó botránysorozat után ,,amit sikerült megoldania a szocialista városvezetésnek", úgy érzik tisztességesnek, hogy az összeg felhasználásáról a közösen döntsenek, mert, mint mondta: ,,nem csak négyévente kell kikérni a választók véleményét, és mert, a demokrácia kritériumai is így kívánják."

Ezért jövő hétfőtől, azaz szeptember 6-tól a 99 - 506-800 -as üzenetrögzítős telefonszámot bocsátják a soproniak rendelkezésére, amelyre várják a választópolgárok véleményét a több mint egymilliárd forint felhasználásával kapcsolatban:

Továbbá a sopron@mszp.hu -email címre, és a és a MSZP Iroda 9400 Sopron, Magyar u. 24. postacímre is várják a javaslatokat.

Kránitz László azt is kifejtette: az összeget mindenképpen olyan célokra szeretnék fordítani, amelyek az itt élők életszínvnalát javítanák. A városvezetés reményei szerint nagy számmal beérkező véleményhalmazt Kránitz László nyújtaná be ahhoz a bizottsághoz, amelyet Sopron polgármestere hoz létre az összeg felhasználása céljából való döntéshozatalra.

A politikus azt is elmondta, hogy a választók véleményét kikérő kezdeményezést más ügyek kapcsán is szeretnék folytatni, és a város nyilvánosságát is folyamatosan tájékoztatják majd a fejleményekről.
T.É.




2004. szeptember 01., szerda 17:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület