Sopron Város Kékfrankosa
Tizenkét termelő versenyezhet az idén a “Sopron Város Kékfrankosa”
címért. A nemzetközi zsűri által kiválasztott bor képviseli majd a Hűség
Városát hazánkban és külföldön is.
Savairól
híres, kemény és karakteres a Soproni Történelmi Borvidéken termelt Kékfrankos
– mondják a szakemberek.
A város borának idei nyilvános versenyén 12 gazda 19 borát kóstolta
meg a 15 tagú, nemzetközi zsűri, amelynek Incze József is tagja volt. A
színművész a Cyberpress kérdésére elmondta, szerinte remek bor a soproni
Kékfrankos, amit – bár a fehér fajtákat jobban kedveli – a város több pincéjében
is megkóstolhatott már. Először vett részt borbírálaton, amelyen jól érezte
magát.
Riegler Zsolt szervező (Bormarketing Kht.) szerint Sopron és környéke
borosgazdái, pincészetei az elmúlt években is bizonyították, hogy megállják
a helyüket a hazai és a nemzetközi piacon. Mint elmondta: a legfontosabb
közel kerülni a fogyasztókhoz, hogy azok megismerhessék a térség borait,
akár személyesen is a bortermelőket. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett
a városban pénteken kezdődő háromnapos szüreti fesztivál is, amelyen kiderül,
kié a győztes bor; és ahol a város legjobb Kékfrankosát meg is kóstolhatják
a soproniak.
Tóth Anita Lilla
A
VII. Soproni Szüreti Napok Programja
Kapcsolódó cikkek:
a Borváros
rovatban
Az év Kékfrankosa
Sopron Város
Bora 2001
2004. szeptember 02., csütörtök 22:23
|