CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

GYSEV és SMAFC sikerek

SZÁGULD A GYSEV ÉS A SMAFC

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - GYSEV-RINGA 66:76 (36:43)


Az elődöntő második találkozójára többen voltak kíváncsiak, mint az elsőre. Már ez is mutatta, hogy jobb játékot vártak a szurkolók, mint az első volt. Nem is csalódtak, mert tényleg élvezetesebb volt a játék, és jó teljesítményeknek örülhettünk. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni. Előbb a Postás vezetett, majd a GYSEV átvette az irányítást, és már nem is adta vissza. Az első félidőben a Postás részéről Szenes volt a játékmester, és helyzeteit is jól használta ki. Mellette Ambrus szorgoskodott a palánk alatt. A GYSEV részéről a megbízható Eördögh és Vilipic volt a meghatározó. Mandic nagyon rossz hibaszázalékkal dobott, sokáig csak személyiből tudott betalálni. A félidő utolsó két percében valami megszakadt a Postás játékában, mert ekkor 7 ponttal elhúzott a GYSEV, és ez végzetesnek bizonyult.

A szünet után a GYSEV szerzett kosarakat és a 25. percben 50:40-re vezetett. A Postás derekasan küzdött, de nem volt elég erő a támadásaikban, és sok átadási hibát is vétettek. Ekkor már Szenes elfáradt, Ambrus volt, aki tartotta a lépést az ellenféllel. Egy ízben sikerült 56:54-re felzárkózni, de utána gyorsan 8 pontra nőtt a különbség. Hét perccel a befejezés előtt ismét négy pontra csökkent az előny, de Donkó triplája megnyugtatta Eördöghéket. Ekkor már Mandic is betalált és Vilipic egyeduralkodó lett a palánkok alatt. A végjátékban már 14 pontos GYSEV előny is volt, amikor Armaghani becserélte Kintert és Istvánt is. Ezen a találkozón is kialakult a végére az a különbség, ami valójában megvan a két csapat között. Ezzel a GYSEV-RINGA 2:0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. A következő találkozóra e hét csütörtökén este 6 órakor kerül sor a Sportcentrumban.

Postás: Delmis 4, Fodor -, SZENES 16/6, Bíró 10, AMBRUS 21, Cs: Veres -, Ördög -, Szemerédi 10/6, Bakai 4, Englert 1, Edző: Meszlényi Róbert.

GYSEV: Poto 3, EÖRDÖGH 17/6, Hollósy 6, MANDIC 17, VILIPIC 20, Cs: Dénes 6, Radnóty -, Donkó 7/3, Kinter -, István -,Edző: Saeed Armaghani.

ÚJRA FERGETEGES JÁTÉKOT PRODUKÁLT A SMAFC

SMAFC-ROTO ELZETT - ATOMERŐMŰ SE 110:82 (55:44)


Remek estét fogott ki a SMAFC, játékosai öröm-kosárlabdát játszottak. Öröm volt nézni, ahogyan túljátszották valaha szebb napokat megélt ellenfelüket. Gyorsak voltak és pontosak. A kezdő ötös egymást múlta felül, de a cserékkel sem volt baj. Palotai P. remekül irányította társait. A fiúk meghálálták a jó labdákat, alig hibáztak. Szlávik J. és Molnár jól tempóztak, Mogyorósy a palánk alatt sikeresen oldotta meg helyzeteit. A lepattanó labdák gyors kiszabadításával az első ütemes lerohanást sikeresen alkalmazták, ami ellen a paksiaknak nem volt ellenszerük.

A folytatásban még jobban kidomborodott a SMAFC fölénye. A különbség egyre nőtt. A 36. percben Vavra P. bedobta a 100. pontot, amit a közönség nagy ovációval fogadott. Ezután sem álltak le, és a végére a 110 pontot is elérték, ami meglehetősen ritka kosárarány egy korábbi negyedik helyezett ellen. Ezzel a szép sikerrel a SMAFC megint közelebb került az A csoportos tagsághoz, bizonyítva, hogy csak-hazai játékosokkal is lehet szép sikereket elérni a nemzeti bajnokságban.

SMAFC: PALOTAI P. 9, POJBICS 23/9, SZLÁVIK J. 17/3, MOLNÁR 21, MOGYORÓSY 22, Cs: Kotlik 4, Preiner 6, Vavra P. 6, Szlávik B. 2, Vavra A. -, Mb Edző: Sterbencz László.

Atomerőmű: Siska -, Kangyal 5/3, LUKMINAS 24/6, Mérész T. 7/6, Szigeti 11, Cs: Hencey 5/3, Csányi 5, RAJKÓ 19/12, Rutkai 1, Lukács 5/3. Edző: Fodor Péter.

Tvordy György



2000. április 10., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület