CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Cél: Az INTERREG programok és a közeljövőben megnyíló pályázati lehetőségek bemutatása

Konferencia a határon átnyúló együttműködésért

„Konferencia a határon átnyúló együttműködésért” címmel rendeztek egész napos konferenciát szeptember 9-én Szombathelyen. A rendezvény az Ausztria-Magyarország INTERREG IIIA Program nyitókonferenciája volt, amely az INTERREG programok és a közeljövőben megnyíló pályázati lehetőségek bemutatását tűzte ki céljául. A konferencián a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke vett részt, aki „A magyar-osztrák határ menti együttműködés jelentősége a Nyugat-dunántúli Régióban „ címmel tartott előadást.

Az INTERREG programok a Phare határon átnyúló együttműködéseket támogató programjait váltják fel hazánk uniós csatlakozásának köszönhetően. Az INTERREG Közösségi Kezdeményezés 1990 óta működik, elsősorban a gazdasági és társadalmi kohézió erősítését tűzi ki célul a határ menti együttműködések támogatásával. A 2000-2006-os programozási időszakban III. fázisába lépett program most már kiterjed a nemzetek közötti és az inter-regionális együttműködésekre is, egyben támogatni kívánja az Európai Unió és a nem tagállamok közötti együttműködést.

Az EU INTERREG forrásainak 50-80 %-át felhasználó INTERREG IIIA Programban prioritásként a határ menti térségek területi és infrastrukturális egységének növelése, a piacok integrációja és a helyi közösségek közötti együttműködések erősítése jelennek meg. Az Ausztria-Magyarország INTERREG IIIA Program keretében támogatásra jogosult területek Magyarországon Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyék.2004. szeptember 10., péntek 11:03


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület