CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Búcsút tartottak Bánfalván
,,Kezeink munkáját tedd maradandóvá"
Búcsút tartottak a hétvégén Bánfalván.
Az ősök kultúrájának tisztelete, a hagyományőrző múltra tekintés segíti a jövőben való reménykedést, az ünnep pedig erőt ad a mindennapokhoz.
Évek óta Bánfalva jó példája lehet a hagyományaiban megújulást mutató településnek. Olyan hely, amely megkereste, felfedezte értékeit, és azokat minden adandó alkalommal igyekszik is megmutatni a világnak.
Ezért aztán nem csoda, hogy a hagyományos őszi búcsú idején nem csak a bánfalviak ünnepeltek, hanem mindig szívesen várt vendégek is érkeztek osztozni a helyiek örömében.
Több mint ezren is megfordultak a hétvégi koraőszi ünnepen. A bánfalvi borosgazdák pedig legfinomabb boraikat kínálgatták, jó szívvel mindenkinek, a jó hangulathoz pedig a Bánfalvi Kórus, a Bánfalvi Muzsikusok, és a Fenyő téri Általános Iskola diákjainak műsora is hozzájárult.
A vidám zenés-zászlós, díszhintós felvonulást követően a brennbergi Borbála Kórus, az ágfalvi Hajnalpír is bemutatkozott, a hangulatot fokozta a Fertőhomoki Tamburazenekar és Néptáncegyüttes műsora, majd a Testvériség és utánpótlás-együttese. Népszerű volt Horváth István íjjászbemutatója is.
Aki pedig tűzoltókocsikázásra vágyott, azt egy igazi veterán kocsi vitte végig a falun.
És koszorú került az egykori evangélikus templomtorony emléktáblájára, amelyet Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke helyezett el. Az egyházi és világi személyiségek – közöttük Dr. Szála Erzsébet művelődéstörténész – ünnephez kötődő gondolatai mind egybecsengtek. A sorsközösségben élők munkájának, gondolatainak, hitének, nyelvének kölcsönös ismerete és tisztelete vitte mindig is előbbre a közösséget. ,,Kezeink munkáját tedd maradandóvá" - hangzottak el a zsoltáros szavai. És Bánfalva mai lakói érzik és tudják, hogy nem csak a kézzel fogható számít maradandónak, hanem az épülő-szépülő faluban azok azt alkalmak is, amelyeken az emberek egymással találkoznak, rég látott barátok, ismerősök együtt ráérősen beszélgetnek.

A hétköznapok munkáját az ünnepek szentelik maradandóvá.









2004. szeptember 13., hétfő 21:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület