CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Elődeink a világörökségben- OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra- Vonalbezárási tervek – megszüntetik a Győr-Veszprém vasútvonalat?

Elődeink a világörökségben
 „Elődeink a világörökségben” címmel szervez kiállítást a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, melynek ünnepélyes megnyitójára szeptember 16-án 16.00 órakor kerül sor Fertőszéplakon (Nagy Lajos u. 43.). A tárlatot Ivanics Ferencnek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnökének, az Egyesület elnökének megnyitóját követően Andrássy Péter, a Fertő-táj honorarius curatora, nyugalmazott középiskola tanár mutatja be és ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
A kiállítás emléket kíván állítani azoknak a tudósoknak, akiknek munkássága a Fertő-tájhoz kötődött, így a látogatók megismerkedhetnek Kitaibel Pál, Breuer György, Aumüller István, Gombocz Endre, Csapody István, Fászl István életével, munkásságával.

OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra
 OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát szervez szeptember 17-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Az immár hagyományosan megrendezett program úticélja Koroncó-Zöldmajor, az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete.
A kerekezők reggel 9.00 órakor Győrött, a Megyeház téren gyülekeznek, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Tenk Gábor, az OTP igazgató-helyettese köszönti a résztvevőket, akik ezután nyeregbe pattannak és rendőri kísérettel indulnak úticéljuk felé. Érdekesség, hogy a neves győri kajakos, sportember, Salga István is elfogadta a meghívást.

A NAPRA-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Célunk, hogy minden évben a rászorulókra irányítsuk a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság és Megyei Szabadidősport Szövetség koordinálásával – a tavalyihoz hasonlóan az idén is megszerveztük az OTP - NAPRA-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.

Hangsúlyozzuk, hogy ez nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes kerékpározással kísérve.

Vonalbezárási tervek – megszüntetik a Győr-Veszprém vasútvonalat?
 A MÁV Rt. 2004 augusztusában napvilágot látott vonalbezárási tervei között a Bakonyt átszelő, turisztikailag különösen fontos Győr-Pannonhalma-Bakonyszentlászló-Porva-Csesznek-Zirc-Veszprém vasút is szerepel, ezért a terv megvalósítása ellen a térségben élők összefogtak. Érveik szerint „a Győr-Veszprém vasútvonal nem pusztán egy közlekedési eszköz, jóval több annál: nemzeti érték, mely közúton nem pótolható hegyipályaként kultúrtörténeti emlékeket, világörökségi helyszínt és természeti értékeket kapcsol össze”.
Az terv megvalósítása elleni összefogás jegyében szeptember 16-án, 16.30 órától a Bakonyszentlászlói Körjegyzőségen civil egyeztető fórumot tartanak, melyen a Megyei Önkormányzat képviseletében Kara Ákos elnöki kabinetfőnök vesz részt.
(P.Z. - www.gymsmo.hu)



2004. szeptember 15., szerda 14:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület