CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ajándék az otthon lakóinak

Az elöregedett eszközeink cseréjére, és az ellátás színvonalát emelő újabb eszközök vásárlására fordították a hétszázezer forintos adományt a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonában

Ez év februárjában rendezték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgármesterek II. Sobori Bálját, ahol a csornai Arany János Általános Iskola és Szakiskola után a támogatás szimbolikus stafétabotját a soproni a Fogyatékos Gyermekek Otthona (Sopron, Tómalom u. 23.) vehette át. A bál szervezői hagyományt teremtve immár második. alkalommal a bevételt, – amely a Brau Union Sörgyár Rt. és a Matáv Rt. 100-100 ezer forintos felajánlásval egészült ki – beteg gyermekek javára ajánlották fel.

- Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a fenntartónk, valamint a Napra-forgó Közalapítvány intézményünket javasolták a támogatásra - mondta Baikó Erzsébet igazgató.
- Szeretném megköszönni elsősorban Sobor község polgármesterének, a bál főszervezőjének, a nemes cél érdekében tett mindennemű munkáját, hisz közreműködésével - a meghívók mellé csatolt intézetünkről szóló tájékoztató füzetünket elküldve a megye polgármestereinek - ők is megismerhették lakóinkat, és az intézmény falai között folyó munkát. Ugyanakkor köszönettel tartozunk minden település polgármesterének, jegyzőinek, cégeknek, és mindazoknak, akik felajánlásaikat, adományaikat a cél érdekében eljutatták a rendezvényre.

Baikó Erzsébet, Nemes László, Sobor polgármestere és Firtl Mátyás a Napra-forgó Közalapítvány Kuratóriumi tagja

Az intézet 180 lakója közül több mint fele halmozottan sérült, állapotuk szinten tartására nélkülözhetetlenek a mozgásjavító eszközök, fízioterápiás műszerek, a kapott összeget az évek múlásával elöregedett eszközeink cseréjére, és az ellátás színvonalát emelő újabb eszközök vásárlására fordították.

A spasticus bénulásban szenvedő lakóink fájdalom csillapítására, izom lazítására, gyulladás csökkentésére fizioterápiás gépeket – 1 db ultrahangos kezelő készüléket, 1 db bioptron lámpát – vásároltak, mozgássérült lakóink konduktív kezelésére, pihenésére pedig 6 db speciális faágyat.

A legkisebb lakók örömére a tavasszal átutalt összegből elkészíthették még nyár elején a szabadtéri korai fejlesztő árnyékolását, így ők is friss levegőn, naptól védve élvezhették a foglalkoztatást.

- Nagyon örültünk a felajánlott 700.000 forintnak, hisz a szűkös költségvetésünkből, melynek majdnem egészét a személyi jellegű kifizetésekre költjük, nehezen valósíthattuk volna meg a fenti eszközök, tárgyak beszerzését - tette hozzá az intézményvezető, hangsúlyozva: a fenntartó, a Győr - Moson - Sopron Megyei Közgyűlés valóban a normatív támogatások mellé mindig magasabb összegeket biztosít, jelenleg is épp egy 6.500.000 Ft értékű karbantartási munka folyik a szinte heti beázásokért felelős csőrendszerek cserélése végett.

Az adományból megoldották a szabadtéri korai fejlesztő árnyékolását

- Jó helyre került a pénzt, és remélem, hogy még lesz arra lehetőség, hogy segítsünk. A megyei polgármesterek többsége résztvesz a polgármesterek bálján, és örül annak, hogy segíthet. A megyei önkormányzaton keresztül Firtl Mátyás ajánlotta fel, hogy utánanéz annak, hogy kik azok, akiknek szükségük van a segítségre. - mondta Nemes László, Sobor polgármestere.

Firtl Mátyás, a Napra-forgó Közalapítvány Kuratóriumának tagja elmondta az otthonok fenntartása komoly erőfeszítéseket igényel, fejlesztésük sokszor megvalósíthatatlan. Az ott lakók életkörülményeinek javítása - az intézményvezetők és munkatársaik fáradhatatlan, sokszor emberfeletti munkája ellenére - az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit meghaladó feladat, ezért is döntött még 2001-ben Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése a Napra-forgó Közalapítvány létrehozásáról.
A közalapítvány a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szakosított szociális ellátást biztosító intézményeiben lakók élet- és komfortkörülményeit, az ellátás feltételrendszereit igyekszik javítani, és az anyagi természetű dolgokon túl kifejezni az intézményekben dolgozók áldozatos és fáradhatatlan munkája iránti megbecsülést.

T.É.



2004. szeptember 16., csütörtök 23:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület