CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz alelnöke véleményt mondott helyi és országos ügyekről

Pokorni Zoltán: Firtl Mátyás személyében egy megbízható, egyenes és jó embert támogatnak

- Sopronnak a rendszerváltozás óta polgári képviselője van a parlamentben, és ezt a hagyományt szeretnénk megőrizni - jelentette ki Pokorni Zoltán csütörtökön Sopronban, ahol Firtl Mátyás képviselőjelölt vendégeként politikai nagygyűlésen vett részt.

,,Firtl Mátyás személyében egy megbízható, egyenes és jó embert támogatnak" - tette hozzá a Fidesz alelnöke, aki szerint Firtl Mátyás személye minden polgári, konzervatív választó számára támogatható, amire azért is fontosnak tartotta felhívni a konzervatív erők figyelmét, mert, mint fogalmazott: az időközi választás országos ügy is, amelyben az EP-választási eredmények következtében ,,megroggyant" MSZP bizonyítani akar.

Pokorni Zoltán azt is megjegyezte, Firtl Mátyás tulajdonképpen egy ismeretlen MSZP-jelölttel folytat választási küzdelmet, ugyanis az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, Kránitz László jelenleg is parlamenti képviselő. ,,Egy újabb parlamenti mandátumot megszerezve senki se gondolja, hogy a szocialista képviselő két gombbal szavazhat, tehát a Kránitz megválasztása esetén az ő helyére egy jelenleg ismeretlen személy ültet az MSZP a Parlamentbe" - fogalmazott a Fidesz alelnöke.
Medgyessy távozásával a MSZP-SZDSZ koalíció esélyt kapott, hogy 2002-ben tett választási ígéreteit végre beváltsa - mondta Pokorni Zoltán, majd hozzátette: ,, Medgyessy Péter azért bukott meg, mert ígéreteit nem teljesítette. Más irányba terelte az ország gazdaságpolitikáját, mint amilyent korábban ígért."

Az elmúlt két-három hét miniszterelnök-jelölti ,,ötletkavalkádjából" Pokorni Zoltán szerint az következik, hogy Gyurcsány Ferenc autóversenynek képzeli a kormányzást, ahol ő egy Forma 1-es pilóta, aki egy Ferrarit vezet. ,,Minél gyorsabb tempóban és minél kockázatosabban manőverekkel akar a célba érkezni és sikert aratni." - fogalmazott Pokorni Zoltán. Hozzátette: szerinte a kormányzás inkább egy buszsofőr feladatához hasonlítható, ahol nem az a kérdés, hogy milyen kockázatos manővereket hajlandó vállalni a pilóta, hanem az, hogy minden utas biztonságosan célba jusson.

A kettős állampolgárság kérdésében felhívta a figyelmet a közös felelősségre, ,,mert annak sikertelensége a határon túli magyar közösségek életét, működését 10-15 évre vetné vissza" - fogalmazott. Az eredményesség érdekében a Fidesz azt javasolja, hogy a népszavazás előtt tisztázzák a kettős állampolgárság tartalmát, hogy ne lehessen azzal riogatni a magyar embereket. ,,A kettős állampolgár nem élvezhet kevesebb jogot, mint amilyent az uniós állampolgár élvezhet Magyarországon, ez lehet a modell" - mondta a politikus, hozzátéve: ,,A szociális demagógiát zárjuk ki a népszavazási kampányból."

A “bankadóról” közölte: a Fidesz a banki nyereségadó 24 százalékra emelését támogatja. A Fidesz szerint sávosítható a társasági nyereségadó. Mindenki ,,garanciát vár arra, hogy valóban a bankok profitjának csökkentésével érjék ezt el, és ne a szolgáltatásokat igénybevevőkre való áthárítással" - mondta a politikus.
A Fidesz azt javasolja, hogy a kis- és középvállalkozások társasági nyereségadóját 16 százalékról 8 százalékra csökkentsék, és a bankoktól nyert bevétellel támogassák a kis- és középvállalkozásokat, miután Magyarországon a munkát adó vállalkozások kétharmada a gazdaságnak ebből a szektorából kerül ki, és a hazai össztermék több mint egyharmadát is ők termelik.
(cyberpress)



2004. szeptember 24., péntek 10:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület