CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Schmitt Pál Firtl Mátyást ,,jó szívvel' ajánlotta a választóknak

Olimpikonokkal olimpiáról, sportdiplomáciáról, sportpolitikáról
Schmitt Pál Firtl Mátyást ,,jó szívvel ajánlotta"

Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Gyulay Zsolt, többszörös olimpiai bajnok voltak Firtl Mátyás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség soproni képviselőjelöltjének vendégei Sopronban az Olimpiáról olimpikonokkal címmel meghirdetett rendezvényen.

Firtl Mátyást, mint a megyei közgyűlés alelnökét, egyben közismert, civil emberként és mint a város szülöttjét ,,jó szívvel" ajánlotta Schmitt Pál a soproni és Sopron környéki választóknak a tegnapi nyilvános, elsősorban a sportról, sportdiplomáciáról, sportpolitikáról szóló beszélgetésen.

Schmitt Pál elmondta: egyetért az Elég volt! címmel írt levelet aláíró olimpikonokkal. Sajnálatosnak nevezte, hogy a tisztes világraszóló magyar eredmények a háttérbe szorulnak, az olimpiai eskühöz méltatlan tettek miatt, amilyenekre eddig még nem volt példa a magyar sporttörténetben.

,,Egy bajnoknak az utolsó pillanatig is meg kell mutatnia, és bizonyítania kell, hogy ő bajnok." - vélte Schmitt Pál, aki hangsúlyozta: az ügy még nem zárult le.
Egyébként A magyar Sporttudományos Társaság (MST) a kétszáztizenhét olimpikont ,,tisztának" jelentette, amihez képest döbbenetes volt szembesülni a doppingügyekkel - fejtette ki az elnök, aki azt is elmondta, hogy a tesztekért összesen 35 millió forintot fizetett a MOB.
Schmitt Pál az üggyel kapcsolatos további egymásra mutogatásban nem szeretne résztvenni, és továbbra is azért dolgozik, hogy a magyar sport presztízsét visszaállítsa.

Schmitt Pál beszélt arról, hogy az élsport példákat állít a magyar fiatalok elé, a sport a nevelés egyik legfontosabb eszköze, a sportolás tartást, önbizalmat ad.

Ezért is szükséges változtatni azon a Magyarországra jellemző helyzeten, amely statisztikai adatokban kifejezve ijesztő képet mutat: hogy például az egyáltalán semmilyen sportot nem űző felnőttek a lakosság 61 százalékát teszik ki, az egészségét pedig az egész élettartamhoz képest 13 évvel rövid ideig őrzi meg a magyar felnőtt lakosság, a nyugati szomszédaihoz képest.

Az Európai Parlamenti képviselőként Schmitt Pál úgy érzi, a magyar képviselők – együtt az MDF-es, és a két szlovákiai magyarral – erős csapatot alkotnak az Európai Parlamentben. Munkájukat összetartás jellemzi, és ,,tisztességes az együttműködés" a szocialista frakcióbéli képviselőkkel a közös érdekek érvényesítésében.
,,Mindenki végzi a feladatát." - mondta az EP-képviselő.

Gyulai Zsolt többszörös olimpiai bajnok az olimpiai tapasztalatairól szóló beszámoló mellett szólt arról, hogy tagja a Fidesz sportszekciójának, ahol a szakmaiságot hivatott képviselni a sportban is szükséges rendszerváltást célul kitűző program előkészítő munkájában. Természetesen a Sopron-újpest meccsről is szólt Gyulay Zsolt, aki szerint a sportnak presztízsvesztességet okoz a minisztérium megszüntetése. Úgy fogalmazott: Gyucsán Ferenc miniszterként nem értett a sporthoz, és nem is érdekelte az, ezért mindenképpen eljött az ideje, hogy olyan ember álljon a magyar sport élére, aki ahhoz elhivatottságot érez. Erre a jelenlegi helyzetben van remény, mert mint Schmitt Pál is elmondta: azok, akik szolgálatként fogják fel a sport ügyét, a politikai hovatartozás ellenére is szót tudnak egymással érteni.

A sport és sportpolitikai témák mellett Schmitt Pál a soproni időközi választásról szólva elmondta: Az ország egyik legfontosabb városa, az ország egyik szíve csücske, Sopron és környéke választ országgyűlési képviselőt, amely választásban megint megmérettetik a jobb és a baloldal.
,,Az egész ország figyel Sopronra és Szécsényre, és az egész ország szurkol Sopronnak, azért, hogy a polgári oldalon siker születhessen. Igazi keresztény, magyaros, nemzeti összefogásra van szükség, mindenkinek el kell menni szavazni, mint ahogyan az EP-választáson is nagyon szép példáját mutattuk az összefogásnak, a fegyelemnek, a szervezettségnek." - mondta Schmitt Pál.
(cyberpress)



2004. oktĂłber 02., szombat 11:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület