CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megyei polgármester delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe- Megújul a községháza Szárföldön

Megyei polgármester delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlése 2001 márciusában írt alá együttműködési megállapodást a németországi Pforzheim várossal és Enzkreis járással. Ennek keretében október 7-10. között megyei polgármesterekből álló delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe. A 16 tagú küldöttséget Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke vezeti. A magyar önkormányzati vezetők a 4 napos program során a hivatalos látogatásokon és szakmai megbeszéléseken, információcserén túl számos kulturális rendezvényen is részt vesznek. Legutóbb 2004 júniusában jártak a német testvérmegye képviselői megyénkben. (P.Z.)

Megújul a községháza Szárföldön  A Győr-Moson-Sopron megyei település polgármesteri hivatalának először a tetőszerkezetét cserélik le, majd tavasszal a belső munkálatokat végzik el. A közel 6 millió forintos felújítás pályázaton elnyert pénzből valósul meg.
    Beázott, ezért mára halaszthatatlanná vált a szárföldi községháza tetőzetének cseréje. A közel 70 éves épület felújításának első ütemét - mintegy kétmillió forintból - még ebben a hónapban elvégzik, a belső korszerűsítést tavasszal kezdik meg. A munkálatok során – eleget téve a jogszabályi kötelezettségnek – akadálymentesítik is a 400 négyzetméter alapterületű ház belsejét és mellékhelyiségeit. Minderre a Megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert pénzből van lehetőség a 910 lelkes településen. Nagy László polgármester kérdésünkre elmondta: egy WC-t és egy szociális helyiséget is kialakítanak, hogy a mozgáskor-lá-to-zottak is meg tudják közelíteni az épületet. A teljes tetőcsere után várhatóan márciusban folytatódik a hivatal felújítása Szárföldön. (Tóth Anita Lilla)
 



2004. október 04., hétfő 20:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület