CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Biliárdverseny

Karambol biliárdosok versenyeztek a hétvégén a soproni Biliárd Múzeumban. A városi Biliárd Klub által szervezett Sopron Kupán az ország legjobb játékosai közül 12-en mérték össze tudásukat - a zöld asztalon.

Állóképesség, jó kombinációs készség, pontosság, fegyelem, figyelem, türelem – a biliárdos legfőbb erényei. A játék fajtái közül a karambol biliárd a legnehezebb. Ezt három golyóval játsszák: sajátját a játékosnak úgy kell meglöknie, hogy az a másik kettővel ütközzön. Cél minél több karambol, azaz poén elérése, ami csak látszólag egyszerű. Nagy József, a Zalaegerszegi Biliárd Egyesület tagja szerint hosszabb idő kell, míg sikerélménye lesz a játékosnak. A pool biliárd egyszerűbb, ott az asztalon lévő lyukakba kell beleügyeskedni a golyót, a karambol biliárdban viszont minden poénért meg kell szenvedni. Akik versenyszerűen űzik a testet-lelket megmozgató sportot, naponta akár 8 órát is edzenek, egy-egy lökést, mozdulatot többszázszor elismételve, hiszen azokat tizedmilliméter pontossággal kell végrehajtani. Magyarországon körülbelül nyolcezren biliárdoznak, közülük mintegy 100-an az élmezőnyben.

Vörös István, a Soproni Biliárd Klub ügyvezető igazgatója a Cyberpress-nek így fogalmazott: “Fiatalokat szoktunk meggyőzni, hogy ennél szebb sport nem létezik a világon. Sokszor a szülők csak úgy engedik el őket, hogy lehetőleg dohány- és alkoholmentes környezetben hódoljunk a szenvedélyünknek, ezt meg is tesszük, mert a dohányzást egyszer és mindenkorra betiltottam itt a klubban.

A biliárd bármelyik életkorban elkezdhető. Hittel, elszántsággal, kitartó, kemény munkával mindenkiből jó játékos válhat – vallják a profik.

Tóth Anita Lilla



2004. október 04., hétfő 23:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület