CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Szombathelyen történik

Az iskola megkapta!


1. történés:

Mozizzon, aki kíváncsi a reklém nyelvén megfogalmazott társadalmi problémákra. Október 8-9-10-én társadalmi célú PR- és ifjúsági dokumentumfilmek uralják a vásznat a Savaria Moziban: a pályázatra beérkezett legjobb 3-5 perces, társadalmi problémákkal foglalkozó, a reklám vizuális nyelvezetét segítségül hívó alkotásokat mutatják be az érteklődőknek. Milyen pályázatról van szó? Életvilágkép - ez volt a megnevezése. A Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) Művelődéstudományi és Kommunikáció Tanszéke, valamint a Kulturális Unió Alapítvány hirdette meg.

2. történés
Az aradi vértanúk és az I., II. világháborúban elesettek emlékére jubileumi kegyeleti emlékstafétát szervez a Dési Huber István Általános Iskola - általános iskolák felsőtagozatosaiból álló csapatoknak. Október 6-án délután 3-kor a Szent István parkból indul az emlékfutás a Hősi Temetőig, ahová a futók egy szál virággal érkeznek meg. Délután négy órakor ünnepséggel zárul az esemény, amelyről emléklapot és egy fényképet kapnak a résztvevők. A futók aláírásai és fotói egy ebből az alkalomból nyitandó albumba kerülnek.

3. történés:
Szeged - október 3., majd hét napon belül Szolnok, Hajdúszoboszló, Székesfehérvár, Szombathely, Pécs és Eger azon nagyvárosaink, ahol vízilabda roadshow keretében találkozhatnak az érdeklődők Kemény Dénes csapatával, olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatottunkkal. Szombathelyre október 7-én csütörtökön várják őket. Helyszín: a Fedett Uszoda - kezdés 18:00 óra. A válogatott megmérkőzik a helyi pólócsapattal. Az összecsapás előtt és után is lehet autogramot kérni az aranyérmesektől. Lesz ajándéksorsolás és tombola is. Belépőjegy 700 forint, az uszodában kapható.

4. történés:
Félmilliárd forint címzett támogatást kap a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium. A pénzből az intézmény régi tervei valósulhatnak meg. A polgármester, dr. Ipkovich György tájékoztatott a hírről. Elmondta: külön öröm, hogy éppen ennek az iskolának nyílik lehetősége a bővítésre, hiszen a művészeti oktatással hosszú távon a burgenlandiakat is megszólíthatja a város. A Paragvári úti épületen már az iskola beköltözésekor átalakításokra volt szükség, a termek ugyanis nem voltak alkalmasak hangszeres órák megtartására. Vízkeleti Julianna igazgatónőtől megtudtuk: régi álom teljesül most. A helyiségeket hangszigeteléssel tudják ellátni, a könyvtár olvasóteremmel és stídióval egészül ki, a képző- és iparművészeti tagozat diákjai számára egy új, korszerű, többfunkciós műhelyépület biztosít majd megfelelő körülményeket a tanuláshoz, s új épületük lesz a táncművészeti tagozatosoknak. Az iskola a beruházással megteremti a feltételeket a felnőttképzéshez is, ami iránt egyre nagyobb az igény. A 480 millió forintos címzett támogatást az önkormányzat 55 millió forinttal egészíti ki. Feiszt György alpolgármester: Régi adósságát törleszti ezzel Szombathely, hiszen ebben az iskolában kezdte pályáját több, azóta nagy hírnévre szert tett, városunkból elszármazott művész.





Mészáros Andrea Évának, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium ötödéves tanulójának fotói


Sebők Lili



2004. oktĂłber 05., kedd 16:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület