CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Ferencvárosi siker az UEFA-kupában

Focinapló - 2004. Szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 4. Zágrábban rendezték az újabb seletező csoportmérkőzést, melyen a magyar válogatott a barátságos mérkőzések meglepetés-eredményein felbuzdulva állítólagosan szép reményekkel indult. Azonban a labdarúgásban nincsenek csodák, így a szinte végig tíz emberrel játszó válogatottunkat 3:0-ra, abszolút simán lelépték a horvátok. A csapatot közel 3.000 magyar szurkoló kísérte el, és csak kisebb atrocitásokra került sor.

szeptember 8. Pár nappal később már itt is volt a lehetőség a javításra, ezúttal Újpesten az izlandi válogatott volt az ellenfél. A magyar válogatott ismét elég gyengén játszott, azonban sikerült szépíteni, végül nagy nehezen győzni tudtunk 3:2 arányban.

szeptember 11. Az idén első alkalommal megrendezett zágrábi derbin már 8 perc alatt eldőlt minden, mivel a Dinamo Zagreb akkor már 2:0-ra vezetett. Végül egy izgalmas, pörgős találkozón 3:0-ra sikerült diadalmaskodniuk a hazaiaknak a Hajduk Split ellenében.

szeptember 19. Csúcsrangadókat játszottak az európai topligákban. 83.000 néző előtt Dortmundban a Borussia 3:3-at játszott a Bayern München csapatával, Messinában szenzációs mérközésen a déli kiscsapat 4:3-ra verte a Roma gárdáját, míg a Real Madrid továbbra is szenved, a Bajnokok Ligájában elszenvedett kínos vereség után a hazai bajnokságban is kikaptak 1:0-ra az Espanoltól. Ez már a vezetőségnek is sok volt, így csupán néhány heti tevékenység után azonnal menesztették az edzőt.

szeptember 23. Az Újpest a várakozásoknak megfelelően viszonylag simán kiesett a Stuttgart ellenében (1:3, 0:4) az UEFA-kupából, míg a Ferencváros kisebb bravúrt produkálva kiverte az angol másodosztályú Millwall csapatát (1:1, 3:1), így bejutott a csoportkörbe. A mérkőzés előtt minden idők legnagyobb magyarországi huligán-ütközete zajlott, ahol 300 magyar 500 angol szurkolóval csapott össze.



2004. oktĂłber 09., szombat 10:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület