CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MSZP Orbán Viktor több soproni kijelentésével érvel amellett, hogy Kránitz László az alkalmasabb jelölt

MSZP: Orbán a történelem zsákutcájába tévedt

Orbán Viktor a történelem főutcáját kereste Sopronban, de zsákutcába tévedt - fogalmazott Kalmár István az MSZP Sopron és Környéke Szervezete alelnöke 2004. október 10-én kiadott sajtóközleményében.

Az MSZP Orbán Viktor több soproni kijelentését idézi, amelyekhez kapcsolódóan tételesen kifejti azt, amiért az MSZP-jelöltet, Kránitz Lászlót több szempontból alkalmasabbnak találja az egyéni országgyűlési képviselői posztra.

Orbán Viktor szerint az a jó jelölt, aki soproni és akinek van programja a soproniak számára. Ezt az igényt a szocialista jelölt teljesíti, a fideszes nem - véli Kalmár István, aki szerint Orbán Viktor azzal is Kránitz László mellett állt ki, hogy kifejtette: szavazói ne azt nézzék, hogy ki milyen párt jelölje, mert ez félrevezető lehet.

Az MSZP szerint az a mondat: hogy ,,annál jobb a soproniaknak, minél több soproni van a Parlamentben" ismételten azt az érvet támasztja alá, hogy Kránitz László, MSZP-s jelölt támogatásával két soproni jut be a parlamentbe: Kránitz László és Széplaki Tamás személyében.

,,A pártok megfelelő programmal és jövőképpel állítsanak jelöltet” - Orbán-mondatot idézve Kalmár István kifejti: ,,világossá vált a különbség a Fidesz és az MSZP politikája között mind országosan, mind helyben. Míg az MSZP határozottan tudja és képviseli azt, amit el kíván érni, addig a Fidesz jövőkép és programok helyett eddig mindenre nemet mondott. (…) Kránitz László, az MSZP soproni jelöltje kihirdette Sopronért programját, melynek középpontjában a sikeres, fejlett város áll, a Fidesz jelöltjének nincsen programja." - jelenti ki Kalmár István.

Az MSZP kiemeli az is, hogy Kránitz László az, aki ,,letette programját az asztalra, és egyre több elemének megvalósításáról számolhat be már most, míg a Fidesz jelöltjéről, a MSZP-s politikus által közöltek szerint – ,,azt sem tudják a soproniak, hogy miért és hogyan kíván értük dolgozni."

,,Egyetértünk Orbán Viktorral abban is, hogy ne feledkezzünk meg a becsület szempontjairól sem a választáskor" - jelenti ki az MSZP, aki a mondattal kapcsolatban kifejti: Kránitz László eddigi tevékenysége már bizonyította, hogy Sopronért dolgozik, míg Firtl Mátyás megyei közgyűlési munkája során nem Sopron sikerességét tekintette elsődlegesnek - fogalmaz az MSZP.

(cyberpress)



2004. október 10., vasárnap 20:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület