CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopronban tartotta informális elnökségi ülését az MDF

MDNP – MDF együttműködés köttetett

Sopronban tartotta informális elnökségi ülését az MDF

Informális elnökségi ülést tartott Sopronban a Magyar Demokrata Fórum. A vezetés jóváhagyta a Fórum Nemzeti Privatizációs Stratégiáját, amelyet a párt elnöke, Dávid Ibolya mutatott be. A szűk körű találkozón részt vett az MDF által életre hívott pártszövetség soproni időközi választásokon indított jelöltje, Nagy Tamás is.

Az tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón az Magyar Demokrata Fórum és a Magyar Demokrata Néppárt egy, az időközi választásokra szóló együttműködést írt alá.

Dávid Ibolya és Szabó József

Dávid Ibolya elmondta, a szövetség születése a sikeres június 13-i Európa Parlamenti választás volt. Hozzátette, hasonló együttműködést fog kötni a két párt Szécsényben is. A politikus kiemelte, a szövetséghez csatlakozik a Vállalkozók Pártján és a Kisgazda Párton kívül a Szövetség Sopronért is, amellyel jövő héten vasárnap írják majd alá ez erről szóló megállapodást. Dávid Ibolya sikernek könyvelte el, hogy a héten immár hivatalosan is a pártszövetség képviselőjelöltjévé vált Nagy Tamás, és fontosnak tartotta, hogy a hűség városának tőzsgyökeres soproni képviselője legyen.

Szabó József az MDNP elnöke kipróbált, sikeres szövetségnek nevezte a két párt közötti kapcsolatot, és reményét fejezte ki, hogy sikeresek lesznek a soproni időközi voksoláson. Szerinte az előrehozott választásnak két tétje van: hogy Sopronnak soproni képviselője lesz-e, illetve, hogy a nemzeti konzervatív, antalli értékrendet képviselő erők ismét önállóan mérettetik meg magukat. Reményét fejezte ki, hogy a soproniak a többpárti demokráciára fognak szavazni.

A sajtótájékoztató második félidejében Dávid Ibolya bemutatta az elnökség által már elfogadott, a választmány szentesítésére váró Nemzeti Privatizációs Stratégiát. Elmondta, a program kidolgozásába már hetekkel ezelőtt belekezdtek, ám az utóbbi napokban a privatizáció körül kialakult vita miatt felgyorsították a dokumentum elkészítését.

Dávid Ibolya Nagy Tamás képviselőjelölttel

A tervezet az ésszerű, átlátható és célszerű magánosítás feltételeit az alábbi öt pontban határozza meg.

  • Meg kell állapítani, hogy mely stratégiailag fontos vállalatok maradjanak állami tulajdonba.
  • Pontosan körvonalazni kell, hogy milyen legyen a versenyt, a munkahelyteremtést és a fejlesztést szolgáló privatizáció.
  • Megfelelő időzítés szükséges a sikeres privatizáláshoz.
  • Biztosítani kell a maximális átláthatóságot.
  • Előnyben kell részesíteni a magyar polgárok tulajdonszerzését.
A politikus a Nemzeti Privatizációs Stratégiát mind a kormányoldal, mind az ellenzék legnagyobb pártjának a figyelmébe ajánlotta, és reményét fejezte, hogy ezzel egy közös az értelmes vitának az alapjául szolgálhatnak. Úgy vélte a kormánykoalíció privatizációs stratégiája könyvelői szemlélet mentén működik, míg a privatizációs stopot is elhibázottnak tartja, mert az “…egyfajta szocialista logikára épülő demagógiát takar”, amely nem szolgálja a nemzet érdekeit.

Katona Kálmán az Orbán kabinet közlekedési minisztere szerint az olyan stratégiai fontosságú vállalatokat, mint az ország villamosenergia-szükségletének 40%-át biztosító paksi atomerőmű, nem szabad eladni, míg a veszteséges vállalatok esetében is csak a kereskedő részlegtől szabad megválni, az alaphálózatot állami tulajdonban kell tartani. Pártja privatizációs programjáról szólva megjegyezte: “Végigmentünk minden nagyobb privatizáció előtt álló társaságon.”

Nagy Tamás az MDF vezette pártszövetség képviselőjelöltjeként köszönetét fejezte ki azoknak, akik segítettek összegyűjteni a hivatalos indulásához szükséges kopogtatókat. Kijelentette: “Olyan kampányt szeretnénk, ami rólunk szól, és nem az ellenfeleinkről.”

Stöckert Dávid



2004. október 10., vasárnap 20:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület