CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Méhes Csaba: PantoMIX

A Méhes Csaba jó arc, így előre megmondom, nem áll nekem szándékomban bántani, még akkor sem, ha úgy tűnik.
Főképp nem, ha tekintjük Méhes-Hargitai duót, a Méheket, ami egész egyszerűen frenetikus, azokat az előadásokat a sokaság sírva-vinnyogva iszonyatos görcsök közepette szokta végigkacarászni, és élvezi. Továbbá elég jelentékeny szerepe van a KAS színház működésében, általában ő az aki megmondja hogy mi jöhet és mi nem, vagyis az hogy mit fogunk nézni.
Végül ő az, aki a kezdet kezdetén,valamikor három éve az egészet létrehozta, és ami nélkül bazi unalmasak lennének bizonyos délutánok.

Node. A Pantomix nem volt észbontóan jó, akárhogyan is fáj ezt kimondani, de muszály. Szó nincsen róla, hogy rossz lett volna. Nem, csupán annyi történt, hogy ő most nem volt annyira zseniális, mint azok a társulatok amiket eleddig meghívott.  És ez nem bűn, akárhogyan is.
 

A történet azzal kezdődött, hogy elkéstem, persze. Nem kicsit, vagy negyed órát, de ez nem fontos.

A zene szól, a láng ég, kezdődjék a játék. Node. Szinészek sehol sem. Méhes barátunk a nézők közt, feszélyezve. Semmi. A játékosok még mindig késnek, úgyhogy jobb hijján ő maga próbálja oldani a feszültséget. Felkészültsége megkérdőjelezhető olyan feladatokban mint a hihetetlen Nagy Hüvelykujj Eltüntetés, vagy a Mutatóujj-transzport Jobbról Balra. A műsor él, lélegzik, a közönséggel, Méhes barátunk komédiázik, sikeresen interaktivizálja a közönséget, főképp az első sort, valamint a késve érkezőket.  Az előadás jó része véhetően rögtönzés, de bejön. Aztán a második ciklusban egy kicsit megtörik lelkesedésem, röpke szugesszió után előadja magát, mint rodot, egyébként elég hitelesen és technikailag is figyelemreméltóan, sőt humorosan. Mégis az egész egy kicsit öncélúnak tűnik, kilóg a lóláb, értem én, hogy ez itt egy mix, sőt pantomix, de akkor is, a keverés veszélyes dolog, nagyon jól is el tud sülni, de itt, most nem.  Hiányzik a műsorból a szál, ami az egészet egységgé fogná össze, így marad az egyébként önmagában nagyon szórakoztató darabkák mozaikja. Legközelebb.

sol



1999. április 22., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület