CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fertőszentmiklós: Lengyel menekültekre emlékeznek ma- A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitója- A Magyar Festészet Napja : két napos rendezvényen

Lengyel menekültekre emlékeznek Fertőszentmiklóson ,,lengyel Mária" köszöntése alkalmából ma délután öt órakor a fertőszentmiklósi római katolikus templomban lengyel misét tartanak. A soproni Magyar-Lengyel Baráti Társaság szervezésében a találkozó délután négy órakor a temetőben a valamikori lengyel menekültek sírjainak megkoszorúzásával kezdődik, majd a misét követően a katolikus népházban tartanak ünnepi megemlékezést a II. világháborús lengyel menekültek emlékére, még élő szemtanúk visszaemlékezésével..
Kapcsolódó cikk:
Magyar-Lengyel Baráti Kör: gazdag és színvonalas programok

A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitója A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitójára kerül sor az Avantgarde Művészeti Klubban, szombaton, október 15-én, este fél 7 órától a Selmeci u. 2. szám alatt.

A Magyar Festészet Napja A nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete a magyar Festészet Napja alkalmából, szombaton és vasárnap rendhagyó hétvégét tart a Festőteremben (Sopron, Petőfi tér 8.). A megnyitóra szombaton, október 16-án, 10 órakor kerül sor.

A programban, többek között a soproni művészeti képzés múitja és jelene címmel kiállítás nyílik. Fess!: nyitott műhely Farkasinszki Bence III. éves hallgatóval. Színek születése performance: Kiss Márton, Kovács György, Vörös Béla, Szabó Tamás, Szeles Péter II. éves hallgatókkal - ... vagy ... vagy performance - Nagy Róbert médiművésszel. Virtuális művészeti séták- Budapest, Bécs, Velence, Berlin, Párizs ...– is várják a látogatókat, és albumok, folyóiratok.
Mátrai Péter cserépzenével lép fel.




2004. október 15., péntek 09:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület