CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz Nyugdíjas Tagozata az időspolitikát bírálta

Harrach Péter Firtl Mátyást ajánlotta a választóknak
A Fidesz Nyugdíjas Tagozata az időspolitikáját bírálta

Megbecsülést a nyugdíjasoknak! címmel Firtl Mátyás, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség képviselőjelöltje vendégeként Aszódi Pál, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke, Harrach Péter, országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, a MKDSZ elnöke és Németh Viktor, a Nyugdíjas Tagozat megyei elnöke tartott előadást Sopronban 2004. október 16-án, szombaton a Wrenkh Ede Közösségi Házban.

A rendezvényen részt vett Dr. Szájer József, Európai Parlamenti képviselő, aki beszámolt Európai Parlamenti munkájáról.
- Az időspolitika jóval több, mint nyugdíjpolitika - fejtette ki előadásában Harrach Péter, országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, aki a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnökeként élesen bírálta az MSZP-kormány idősügyi és szociális politikáját, a szociális intézmények rekonstrukciójának elmaradását, a fogyatékosok életkörülményeit jobbító intézkedések hiányát, és több, a szociális szférát sújtó, megszorító intézkedést.
- Nincs elfogadható családképe a baloldalnak, ezért nincs családpolitikája sem a kormánynak, illetve a családpolitikát összetéveszti a szegénypolitikával - vélte Harrach Péter.
Harrach Európában példanélkülinek nevezte azt a helyzetet, hogy egy parlamenti képviselő ,,újabb mandátumért indul". Megjegyezte: a Parlament alelnökeként Kránitz Lászlót egyszer sem volt alkalma hallani a országgyűlésben, ezért sem érti jelölésének okát.
Aszódi Pál szerint az Európai Parlamentbe bekerült képviselők nem váltak érdemtelenné a 2002-ben megszerzett mandátumukkal szemben, hanem EP-képviselőként továbbra is a nemzetet szolgálják, ezért – Aszódi szerint – a volt szövetségeseknek – köztük az MDF-nek – ellenjelöltet indítani az eddigi fideszes egyéni helyekre, több mint bomlasztás.
Harrach Péter kifejtette: a Fidesz az Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel együtt közösségre épülő társadalomban gondolkodik, amelynek tagjai biztonságban élnek. A családpolitikájuk is a biztos és stabil társadalom szolgálatában áll.
(cyberpress)



2004. október 17., vasárnap 17:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület