CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MDF és a szövetség Sopronért Egyesület egyóüttműködési megállapodást írt alá

Dávid Ibolya Ágfalván kampányolt
Az MDF és a szövetség Sopronért Egyesület egyóüttműködési megállapodást írt alá

A 2004-es novemberi időközi választásra együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Demokrata Fórum a Szövetség Sopronért Egyesülettel.
Az aláírásra ma Ágfalván került sor.
Az MDF soproni szervezete nevében Borbély József elnök, a Szövetség Sopronért Egyesület részéről Szekeres Csaba elnök írta alá a megállapodást, amely értelmében Szövetség Sopronért Egyesület támogatja az MDF kampányát és jelöltjét az időközi választásokon.

,,A politikában kellenek a partnerek, kellenek a barátok." - jelentette ki Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. Hozzátette: ,,A Magyar Demokrata Fórum nem alattvalókat keres a maga politikájához, hanem olyan csoportokat és olyan embereket, akikkel egy közös célért, a korszerű konzervativizmusért tud tenni." - fogalmazott az MDF-elnöke.

Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke és Borbély József, az MDF helyi elnöke között Dávid Ibolya pártelnök, és az MDF jelöltje, Nagy Tamás

Dr. Borbély József, a MDF soproni szervezetének elnöke szerint ,, jó, korrekt együttműködés alakult ki az MDF soproni szervezete és a Szövetség Sopronért Egyesület között."

Borbély hozzátette: ,,A Szövetség Sopronért Egyesület segíti a kampányunkat, kopogtatócédula-gyűjtésben, valóságos munkában is."

Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke kifejtette: az aláírt együttműködési megállapodás tartalma ,,egy értékrend mentén foglal állást". A Szövetség Sopronért Egyesület az MDF-ben hosszú idő után megtalálta a hasonló értékrendet valló partnert- tette hozzá.

Kifejtette: A helyi politikában 1994 óta jelen lévő civil szervezet az időközi választások kapcsán, de hosszabb távon gondolkodva 2006-ig köt együttműködési megállapodást a Magyar Demokrata Fórummal.

Arra az újságírói kérdésre, amely a Szövetség Sopronért Egyesület Alapszabályában foglalt azon megfogalmazásra utalt, hogy az egyesület ,, országos pártpolitikától mentesen" látja el célját és feladatát, nem mond-e ellent az MDF kampányának támogatásával, Szekeres Csaba elnök a következőket jelentette ki:

Az előző időszakhoz képest,,2004-ben más időszakot élünk, és az Alapszabály lehetővé teszi az ilyen megállapodások megkötését".

Az említett Alapszabályból vett idézet – Szekeres szerint – ,,nem kell, hogy kikerüljön az alapszabályból," mert az MDF-el kötött együttműködési megállapodás ,,nem sérti az idézett alapszabály-rendelkezést."

,,Nincs akadálya annak az alapszabály szerint, hogy az egyesület országos politikai szervezeteket támogasson, ha ez a Szövetség Sopronért Egyesület értékrendjével összhangban van." - szögezte le Szekeres Csaba elnök.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy második forduló esetén mely politikai erő javára lépteti vissza képviselőjelöltjét az MDF, Dávid Ibolya úgy fogalmazott: ,,Nem kétséges, a Magyar Demokrata Fórum egy korszerű konzervatív jobboldali párt és a hozzá értékrendben közelálló szervezetekkel kíván együttműködni."

A cyberpress kérdésére válaszolva, amely az MSZP-s jelöltnek a Fidesz jelölthöz intézett nyílt vitára való kihívására vonatkozott, Nagy Tamás azt válaszolta: a polgári demokráciában ,,a többpártrendszer a domináns", és ezért a választásokon minden jelöltnek ugyanolyan feltételekkel kell indulnia. Ezért Nagy Tamás úgy vélte, nem kizárólag a két nagy pártnak a vitájáról kell hogy szóljon egy jelöltek közötti vita, annál is inkább, hogy időközi választásokról van szó.

Nagy Tamás annak az igényének adott hangot, hogy a programokról szóló képviselőjelölti vitában minden induló személy részt vegyen, és – mint kijelentette – ,a demokrácia jegyében el is várja," hogy azon ő maga is részt vehessen.

(cyberpress)



2004. október 17., vasárnap 17:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület