CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

A gépkocsi és gyalogos közlekedés a munkálatok ideje alatt is biztosított, azonban a forgalom időszakos akadályoztatása, lassítása várható az útszűkületek miatt.

Csatornázási munkálatok a Kossuth Lajos utcában

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program 2004. szeptemberben a földmunkákkal megkezdődött. A 15,7 millió eurós beruházás az Európai Unió, a Magyar Állam és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósul meg 2006 december végéig.

E Program keretében a csatornázási munkálatok október közepétől a Kossuth Lajos utcában is elkezdődnek és várhatóan ideiglenes helyreállítással november végéig tartanak. Szeretnénk felhívni a területen közlekedők figyelmét a várható útlezárásokra, forgalomterelésre és kérni a türelmüket az esetenként zajjal, porral, sárral, kellemetlen szaggal is járó vezeték felújítás okozta kellemetlenségekért.

A gépkocsi és gyalogos közlekedés a munkálatok ideje alatt is biztosított, azonban a forgalom időszakos akadályoztatása, lassítása várható az útszűkületek miatt. A fennakadások, torlódások megakadályozásához az itt közlekedők segítő közreműködésére is szükség van.
A járdák és a kapubejárók továbbra is használhatók lesznek, a kivitelezést nem érintik. A buszközlekedés változatlan lesz, az érintett buszmegálló ideiglenesen 20 méterrel arrébb kerül majd.
A munkálatok ideje alatt a Táncsics Mihály utca és a Wesselényi utca közti 200 méteres szakaszon a parkolás tilos lesz.
A teljes úthelyreállítás műszaki okokból jövő év márciusában fog elkészülni, az ideiglenes úthelyreállítás során a forgalom mindvégig biztosított lesz.

A csatornaépítéssel párhuzamosan az óra környékén folytatódik a gázvezeték építés, valamint a telefon kábel kiváltása és vízvezeték rekonstrukció. A közmű rekonstrukciós munkákhoz csatlakozva – a gazdaságossági és forgalomtechnikai lehetőségeket mérlegelve - még idén önkormányzati beruházásban megkezdődik az óra környékén a korforgalom építés is. A téli időjárásra tekintettel természetesen csak a közműépítéshez csatlakozó, a műszaki és gazdasági indokokkal alátámasztott munkák kerülhetnek elvégzésre.

Az összehangolt munkálatok a minél rövidebb ideig tartó forgalomkorlátozások érdekében az érintett szakaszokon túl is forgalomváltozásokat jelenthetnek mind a Kossuth Lajos utcában, mind pedig a környező utcákban.
A lakosság megértését és együttműködését előre is köszönjük!

Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda, telefon: (99)-515-125,
(Double Decker információ)



2004. október 18., hétfő 13:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület