CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Eredményhirdetés a programozói versenyen

Díjkiosztó - telefonokkal


A Sun Microsystems és a Nokia Hungary Kft. 2004 májusában meghirdetett mobil Java fejlesztői versenyén "Játék” és „Alkalmazás” kategóriában is ítéltek oda díjakat.

Alkalmazás kategória: Magyar Attila és Csepely Dénes első helyezést ért el Synapse című közös pályázatukkal. Második helyezést Fodor Szabina pályázata kapott.A versenyző a magyar felsőoktatásban leginkább használt Neptun Hallgatói Információs Rendszer mobiltelefonos változatát készítette el.

Játék kategória: első helyezett Bátfai Erika, az Eurosmobil Játék- és Alkalmazásfejlesztő Bt-től. Játékának címe: Ha hívsz, támadok!. A játékosok az 1848-as szabadságharc tavaszi hadjáratát harcolhatják végig egész csapatokat vezérelve, stratégiai megbeszéléseket tartva stb. Második helyezett: Irányi Csaba lett X-Paintball játékával az E-Corvina Kft. képviseletében, a harmadik helyezést pedig Tabányi József érte el NetDesertStorm alkalmazásával, amelyben a játékosok egy sivatagi háborúban mérhetik össze erejüket.

Patyi Árpád mobil EKG diagnosztikai alkalmazása különdíjat kapott.

Ötvenet meghaladta a jelentkezők száma, míg azután a valóban és időre beérkezett pályaművek száma 16 lett. A határidőn túl érkezőket nem tudták értékelni.

Az első helyezettek nagy teljesítményű Sun szervert, munkaállomást, fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyertek; a második helyezettek Sun munkaállomást és fejlesztői programcsomagot, a harmadik helyezettek pedig szoftvereket vehettek át, összesen mintegy 8 millió forint értékben. A különdíjat nyert alkalmazás fejlesztőjét szoftvercsomaggal díjazta a Sun.

Ma már nem különleges a nagy kijelző-felületű, megfelelő nagyságú memóriával rendelkező mobiltelefon - s a 3G is már itt van a küszöbön. Aki programozással foglalkozik, megéri elgondolkodnia, ne specializálódjon-e éppen mobiltelefonokra írott programok fejlesztésére - a közismert, széles körben használt Java nyelven.



A kép forrása: Tanfolyami anyag a BME-n

Sebők Lili



2004. oktĂłber 19., kedd 15:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület