CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Itt minden máshogyan működik, mint a valós életben, mert ugye ez nem az. Nem biztos hogy felette, de alatta sem, ez egy párhuzamos világ, kérem szépen.

Ötödik nap


A változások. A mai reggelre virradóan sziget kinyújtotta egyik csápját egészen a helyiérdekű vasútállomás végállomásáig, ami eddig csak informális hangulatkeltő előörsként üzemelt, szana széjjel szórt napijegyekkel és a téren várakozó fáradtas-poros szigetlakókkal. Kiemelkedő fotózási lehetőséggel, szétszívott agyú punk+parlament. Elemetáris.
Most már a gépesített pepsi hadtest is felütötte fejét. A vízválasztó csapat. Tőlük innen a becsületes polgári lét, viszonylag racionális viselkedési normákkal...rajtuk túl pedig a héven mindezek már nem nagyon érvényesek. Azon is túl pedig szinte egyáltalán nem.
A fejlődés elvitathatatlan; összevetve mondjuk az első sziget legelső napjaival, amikor mondjuk a nagyszínpad melleti területen, ami elég nagy, mondjuk így, millió sátor homogén tömege heverészett, a navigáció, a saját sátor megtalálásának leghaloványabb esélye, és az ehhez elengedhetetlen utcarendszer és világítótestek nélkül.
Az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a khm, az illemhelyek száma, a zuhanyozóké nem. A héven már nem csak a prosztó filatorigát megállót duruzsolja a hangos, hanem Filatorigát-Pepsi szigetet. Elfogadtuk a mobil telefonok jelenlét, ki előbb ki később. Néhány éve még tömeges fujjogást-vesszőfutást előidéző maroktelefonok látványa teljesen beépült, sőt ahogyan kinéz jövőben az egyetlen biztos megoldást jelenti a tragikus senkinemtalálsenkit helyzetre, amit csak nagyon kevéssé enyhített az üzenőtáblák telepítése.
És a telefonokkal új nép állt a sziget partjai közé. Bejöttek a diszik, evel együtt a hallgatóság, vele az öltözködés. Ennek ellenére mai napig a tipikus benszülött elhagyja magát valahol még a híd előtt, felveszi a legszakadtabb-legidétlenebb-polgárpukkasztóbb ruháit, leveti identitását emberi mívoltával együtt, és ide már valaki teljesen más jön be, aki mondjuk külsőre még egy darabig hasonlít előbbi önmagához. A haj- és testfestő sátor, a tetováló szalon, vagy eső+sár imádat után már ez sem biztos. Itt minden máshogyan működik, mint a valós életben mert, ugye ez nem az. Nem biztos hogy felette, de alatta sem, ez itten egy párhuzamos létezés, kérem szépen.

szombat



1999. augusztus 08., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület