CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A szocialista pártelnök helyi értelmiségiekkel, vállalkozókkal, véleményformálókkal találkozott.

Hiller István Sopronban

Kránitz László, az időközi választásokon az MSZP soproni jelöltje, 2004. október 24-én Hiller Istvánt, az MSZP elnökét látta vendégül a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt teremében, ahol a szocialista pártelnök helyi értelmiségiekkel, vállalkozókkal, véleményformálókkal találkozott.

Kránitz László szólt arról, hogy az újonnan megválasztott pártelnök Hiller István soproni, ismeri szülővárosa gondjait.

A képviselőjelölt programjáról elmondta, hogy tartalmazza, mit kell tenni ma a város továbbfejlődése érdekében.
Kifejtette: programja nem csak az övé, hanem a városvezetésé és a több száz soproni véleményező és javaslattevőé, az új pártvezetéstől a reálisan megvalósítható programok támogatását várja.

Hiller István a szocialista pártról, az országról, Sopronról kívánta megosztani gondolatait a megjelentekkel.

A politikus megítélése szerint az MSZP az elmúlt tizenöt év legsikeresebb pártja, egyedüli párt amelyik a rendszerváltoztatás óta két országgyűlési választást nyert, és egy évben megnyerte a parlamenti és önkormányzati választásokat.

Hiller István úgy gondolja, a rendszerváltás lassan befejeződő korszakának a Magyar Köztársaság Európai Uniós időszakában az MSZP akkor lesz sikeres, ha képes változni. Ez jellemezte az elmúlt negyed évet és az elmúlt 2 hónapot sajátos inztenzitással, ennek erdményeként a kormánykoalició egy „nagyon komoly esélyt csinált, nem kapott!” hogy 2006-ban megnyerje a választásokat.

A pártelnök kifejtette: nyitott, érthető és szerethető pártot akar, ez elnyerte az MSZP elektorainak és talán a szélesebb közvélemény bizalmát is, az MSZP egy reagáló,védekező, defenzív pártból egy nyitott, erős, aktív, kezdeményező párttá tudott válni.

A politikus biztos abban is, hogy nem az ellenzék nagyobbik pártjához, nem általában az ellenzékhez kell hasonlítani a szocialista pártot, hanem a helyi, konkrét dolgokkal kell foglalkozni. A szocilaista párt politikája elég világosan, lebolntva fogja közölni, hogy mi az amit akar, ezért van szükség a jelenlegihez hasonló találkozókra

Az időközi választással kapcsolatban Hiller István kiemelte: „Mi egy világos programmal rendelkező kampányt folytatunk. Az a vitaanyag amit a képvuiselő-jelölt letett az asztalra, a kormány támogatását élvezi. Ennek részleteiről a korábbiakban beszéltünk. Ennek van financiális fedezete!”

Utalva a nemrég lezajlott pártbeli tisztújításokra, a szocialista pártelnök hangsúlyozta: „Függetlenül a kortól, ha egy városnak úgy hozza a sorsa, hogy az ország miniszterelnöke, a kormányzó párt elnöke, a parlamenti képviselők közül jónéhányan, a kormányzó párt vezető testületének az elnöke soproni, és érzelmileg is kötődik a városhoz, akkor hiba lenne ha ezt az egészet nem használná ki!”

A Hiller István szólt arról: tudja, hogy Sopron pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2010. címre. Kulturális miniszterként pályáztatni kívánja a városokat, amennyiben Sopron nyerné el a megtisztelő cím használatának lehetőségét, javasolja az események szervezésében megszerzett Graz-i tapasztalatok megismerését a most szabaddá vált határ kínálta lehetőségek kiaknázására.

A továbbiakban a szocialista pártelnök kötetlen beszélgetést folytatott önkormányzati képviselőkkel, vállalkozókkal, majd a program zárásaként lakossági fórumon vett részt.

tsz



2004. október 24., vasárnap 23:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület