CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Az Erzsébet utcában 44 kialakított helyekre gömbkőris fák telepítését kezdték meg, de jutnak csemeték a Híd utcába, a Várkerületre, a Ferenczy utcába is

,,Fogadj örökbe egy fát" -akció Sopronban

Sopron város faültetési programot indított, amely keretében október 26-án, az Erzsébet utcában 44 kialakított helyekre gömbkőris fák telepítését kezdték meg.
Az első napon Hruby József alpolgármester és Kránitz László országgyűlési képviselő együtt ületett el egy-egy facsemetét, amelyeket ,,örökbe is fogadtak."

Hruby József és Kránitz László

,Az örökbefogadás lényege, hogy felhívjuk a soproniak figyelmét arra, hogy ők maguk is hozzájárulhatnak lakókörnyzetük még zöldebbé tételéhez azzal, hogy 10.000 forintért bárhol a városban örökbe fogadnak egy-egy facsemetét. Ezzel az akcióval azt is elérhetjük, hogy még fokozottabban figyeljenek a soproniak a zöldövezetre, óvják, ápolják azt - mondta Kránitz László.

Nagy Zsolt városi főkertész arról tájékoztatta a cyberpresst, hogy az Erzsébet utcába kiültetett gömbkőris faiskolai minősített hazai fafajta, rendkívül urbanizáció-tűrő, bírja a levegőtlen talajt, a füstgázt és a sós talajt, több magyar városban is díszíti a közterületeket.
A fajtát maximum 2 m 10 cm-en oltják, gömbkoronája kifejlett állapotban kb. 4 méteresre fejlődik ki, aminek eredményeképpen az Erzsébet utca szép sétánnyá alakulhat néhány éven belül.
A 44 facsemete telepítése 1.650.000 forintba kerül. Ez a költség a korábbi években félmilliós nagyságrendű volt, de amint azt a városi kertész elmondta: az akciót követően a fasorhoz több évig nem kell majd hozzányúlni. Nagy Zsolt azt is hozzátette: 130 facsemetét ültetnek ki ősszel, idén a Híd utcába 14 oszlopos csörgőfát, de jut a Várkerületre és a Feremónczy János utcába is a facsemetékből.

Nagy Zsolt

A Széchenyi tér és a Deák tér között idén 10 beteg, elöregedett fát cserélnek ki, tizenötöt pedig áttelepítenek olyan helyekre, ahol kisebb a forgalom - tudtuk meg a város kertészétől.
(cyberpress)



2004. oktĂłber 26., kedd 16:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület